SBS 6 stopt met voetbal; Oranje verhuist naar Veronica

Al het voetbal van zendergroep Talpa TV, voorheen SBS, is straks te zien bij één televisiezender: Veronica. Dat betekent dat vlaggenschip SBS 6 de oefenduels van Oranje afstaat aan zijn kleine broer. Dat heeft een woordvoerder vandaag laten weten. De eerste twee Oranje-duels die op Veronica worden uitgezonden zijn Nederland – Engeland op vrijdag 23 maart en Portugal – Nederland op maandag 26 maart. Het zijn de eerste duels onder leiding van bondscoach Ronald Koeman.

Veronica zendt daarmee ál het voetbal van Talpa TV uit: de UEFA Champions League, de TOTO KNVB Beker, de Jupiler League, de kwalificatie- en oefenwedstrijden van de OranjeLeeuwinnen én de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal.

De presentatie van de wedstrijden wordt afgewisseld. Zo is de presentatie van Nederland – Engeland in handen van Jan Joost van Gangelen en die van Portugal – Nederland van Toine van Peperstraten.

Bij beide wedstrijden schuift Ruud Gullit aan voor de wedstrijdanalyse, is Wytse van der Goot als verslaggever ter plaatse en verzorgt John van Vliet het commentaar.

Talpa TV is de organisatie achter de vier Nederlandse commerciële televisiezenders SBS 6, Net5, Veronica en SBS 9 en het VOD-platform KIJK. Talpa TV is een onderdeel van het Nederlandse multimediabedrijf Talpa Network.

Foto: Reinier Bergsma, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen