Ryanne van Dorst bij DWDD: ‘Ik zit hier voor het geld’

Geplaatst op Tue 20 Feb 2018 om 9:00

Artieste Ryanne van Dorst, ook wel bekend als Ella Bandita, was maandagavond tafeldame in De Wereld Draait Door voor de financiële vergoeding die daar tegenover staat. Dat gaf ze ruiterlijk toe in de uitzending op NPO 1. Van Dorst benoemde in het krukkengesprekje het probleem dat jonge mensen in ons land lastig aan een goede woning kunnen komen. Dat probleem is volgens haar erg wezenlijk. “Het is een probleem van mijn generatie, van mensen van zo rond de dertig.”

Van welvarend tot minder welvarend hebben dertigers een probleem, zegt ze. “Die hebben misschien een baan en hard gestudeerd – ik niet, maar wel van mijn generatie – en die hebben geld en die willen dan een huis. Je hoeft niet eens een baan te hebben, maar je hebt gewoon weinig geld en je wil huren. Dan is het moeilijk om aan een huis te komen. Zelfs in Rotterdam, waar ik woon.”

In de omgeving van Van Dorst lopen allemaal mensen tegen een muur op. “Mensen om me heen zijn echt aan het zoeken om een goede betaalbare woning te vinden, want wie heeft er nou een kwart miljoen voor een huis? Dat is veel geld toch? En ik wil eigenlijk ook wel verhuizen.”

Van Dorst woont nu in een flatje, maar wil een gezinswoning. “Ik wil een tuintje, dacht ik, en een hond. Ja, ik woon nu op een versierinkje, op de eerste etage, maar ik wil gewoon een huisje met een tuin, maar dat is niet te betalen.

Daarom zit ik ook hier, vanavond krijg ik betaald“, merkte ze op in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk.

Een uur tafeldame of -heer zijn in DWDD betaalt goed. Halina Reijn verklapte eerder 750 euro per uitzending te krijgen. Het AD stelde eerder dat Marc-Marie Huijbregts zelfs 2.000 euro krijgt.

Foto: BNNVARA
30 Reacties op “Ryanne van Dorst bij DWDD: ‘Ik zit hier voor het geld’”


 1. Enzo Voort

  Dat ze het voor het geld doet is logisch, Matthijs werkt ook niet voor Jan Joker.

 2. transport

  Wat een enorm dom wicht, een schande als tafeldame. Gewoon een soort gek met een hang naar bekendheid.Dan dat filmpje van haar programma Holland met een nog grotere debiel erin.Goh , we zijn zo lekker bezig.

 3. Telstar

  Wat een vreselijk individu, wegwezen met die grote bek.

 4. Birdwatcher

  Aha, nu weten we eindelijk waarom we Peter R de hele tijd zien opduiken in verschillende tv programma’s.

 5. Paulus

  Wie kijkt er tegenwoordig nog naar DWWDD.

 6. Frans

  Waarom is Alex Klaasen nog niet gevraagd als tafelheer, huichelaar eerste klas

  Jinek was weer goed bezig met Trump en Baudet bashen… nog niet 1 miljoen kijker s voor haar , dat wil zeggen dat slechts 1 op de 18 mensen kijkt…

  zuur dat ons belastinggeld op deze manier verdwijnt

 7. Popi Jopi

  Ze heet Elle Bandita, niet Ella.

 8. Paulus

  Popi Jopi
  Ze?

 9. Lodewijk

  Moeten die jonge mensen eens nietbop die leugenaar van een Rutte stemmen maar op een partij die wel iets gaat doen. Maar Rutte lacht zo lief.

 10. Mink Vaillant

  Talentvolle vrouw.

 11. GW

  Lekker eerlijk toch?

 12. Henk

  Ze heeft gelijk, een kleine groep verrijkt zich en een grote groep lijdt al jaren door de woningnood. Niet alleen dertigers, alle generaties hebben hier last van. Het is een proces van uitsluiting en mensen worden depressief van de lange wachtlijsten.

 13. Ron

  Geweldige tafeldame. Die mag vaker aanschuiven. Neemt geen blad voor de mond dus dat levert spannende TV op. Je zag Mart Smeets ook denken, wat moet dat mens hier :-).

 14. Paulus

  Ron
  Dat zal Smeets wel hebben gedacht over betweter Dijkstra (indien aamwezig) die niet in de schaduw kan staan van big master Smeets.

 15. Curryworst

  Wat is iedereen weer lekker boos en zuur vandaag.
  Kan jou het schelen, DWDD is maar geraniumtv.

 16. Jaap Klapheer

  Wie doet nou precies zijn werk niet voor het geld dan?

 17. lvs2015

  Het is sowieso van de gekke dat wij subsidie-gelden wat wordt opgehoest door hardwerkende belastingbetalende burgers in fabrieken en winkels, aan lieden gaan geven die eventjes cafe/borrelpraat onder het mom van “vakkennis” bij NPO zenders aanschuiven gewoon omdat ze zelf te lui zijn andere mogelijkheden te onderzoeken om geld te verdienen zoals bijvoorbeeld bij de commerciële Omroepen of….gewoon bij een normale baan zoals callcenter werk. Maar “nee” lui zijn en de makkelijkste weg kiezen is het devies, dus aanschuiven voor geld als een ware escort girl bij een “gutmenschen” programma.

 18. SOLANGE

  DE quiz die van Dorst presenteerde was zum kotzen

 19. SOLANGE

  IVs 2015 Helemaal gelijk…Waarom moet Marc Marie 2.000.= en die andere niksnutten minder…zeker weer een vriendje van grootgraaier Matthijs

 20. harteloze henk

  Dit wyf probeert Anouk te imiteren.

 21. Meeswel

  Helemaal met Paulus eens wat een vervelend mannetje die Dijkstra. Schreeuwt maar wat raak. Mart blijft de beste, mis hem nog steeds met de avondetape in de tour de France. Met de olympische spelen zitten we met die rare wennemars opgescheept.

 22. kenner

  Paulus

  Tue 20 Feb 2018 om 9:30

  Wie kijkt er tegenwoordig nog naar DWWDD.
  Niemand Paulus wel gem 1,5 milj naar DWDD.

 23. Mark

  Marc Marie 2000 euro? Voor een beetje giebelen? Met z’n café latte erbij… Hij doet gewoon net of het zijn huiskamer is. Je kunt het niet makkelijker verdienen 2000 euro voor 50 minuten. Peter R. moet daar nog de hele dag research bij doen en bij rechtszaken aanwezig zijn. In principe heeft Peter R. nog geen 200 euro per uur.

 24. Mario

  Weer snel door gezapt.

 25. transport

  Alex Klaassen had moeite met pruikje van Gijp en vond het zielig voor echte transgenders, vervolgens komt hij met een optreden als misdienaar over het misbruik in de kerk, ben ik nou gek?

 26. Guido

  @Paul ‘Wie kijkt er tegenwoordig nog naar DWWDD.’

  Ruim 1,3 miljoen mensen, waaronder ik. Ben tenslotte een linkse roeptoeter, die van de ww leeft en al jaren pleit voor oneindig veel meer asielzoekers op te vangen

 27. Guido

  @meeswel…Mart Smeets heeft het begrip narcisme een hele nieuwe betekenis gegeven. Schijnt ook in ‘het echt’ hele nare man te zijn, maar toegegeven, goede commentator. Dijkstra is niet te vergelijken, maar vind ik ook een leuke kerel

 28. Guido

  @lvs2015 ‘bij een “gutmenschen” programma’

  Ach gut, jij hebt ook ergens een term opgevangen? Of had je die grijze plaat nog ergens liggen. Maar goed, als jij een programme over muziek, wetenschap, nieuwe medische ontwikkelingen op gebied van kankeronderzoek, nieuwe gadgets etc een gutmenschenprogramme vindt, so be it, zegt meer over jou dan over degenen die het programma wel waarderen.

 29. Japie

  Onfris iemand.

 30. Rico

  Ik ben 28, heb na de Havo geen enkele studie afgemaakt, maar heb wel altijd gewerkt. Vorig jaar een huisje gekocht en al 2 jaar een vaste baan. Misschien kan deze persoon ook werken en een huis naar inkomen kopen ipv groot dromen, maar ‘klein’ verdienen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.