‘Ruud de Wild denkt alleen in termen van geld’

Ruud de Wild denkt enkel en alleen maar aan geld. Zijn gestrooi met links gedachtegoed is ook puur en alleen voor financieel gewin. Dat zegt columnist Özcan Akyol in de VARAgids. De Wild riep onlangs dat zijn zender NPO Radio 2 het linkse alternatief is van zijn vorige zender Radio 538. De columnist neemt dat niet al te serieus, aangezien De Wild ondertussen veel belastinggeld graait. “Wat ik zeker weet, is dat Ruud de Wild wel een duidelijke kleur heeft: hij denkt alleen in termen van geld.”

Akyol veroordeelt De Wilds vermeende geldzucht niet. “Daar is in principe niets mis mee, als hij daar eerlijk voor zou uitkomen, maar te veel prominenten meten zich provisorische idealen aan zodat ze wat duiten kunnen verdienen. Jammer.”

Dat mensen zich erover beklagen dat de KRO-NCRV-presentator zich uitspreekt voor het linkse gedachtegoed vindt Akyol overigens niet zo’n probleem. “Alleen de NOS en de NTR moeten neutraal zijn, voor de rest hebben de meeste omroepen een profiel, gebaseerd op religie, politieke overtuiging of zuil. Dat is wat ons omroepbestel ook zo bijzonder maakt.

Lees ook: Ruud de Wild heeft nog nooit in NPO-gebouw gepoept (deze maand)

De VARAgids-rubriek van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: Jasper Zwartjes, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen