Ruby Wax vindt transgendergrap Gijp ‘wreed’

Geplaatst op Sat 24 Feb 2018 om 10:00

De Amerikaanse comédienne Ruby Wax, die in 2008 haar eigen BN’er-talkshow op Net5 had, kan niet lachen om de transgendergrap van René van der Gijp. Dat laat ze vandaag weten in het AD. De grap van Van der Gijp, waarbij het met een pruik op een plaagstootje uitdeelde aan de Vlaamse transgender Bo Van Spilbeeck, is volgens humordeskundige Wax helemaal niet grappig. Als ze hoort over de grap, antwoordt ze: “Hij wilde dus niet echt vrouw zijn? Dan is het gewoon wreed.

Een heteroman als Van der Gijp kan helemaal geen grappen over transgenders maken, vindt Wax. “Eigenlijk werkt het vrij eenvoudig: je kunt geen grappen over moslims maken, tenzij je er zelf een bent. Als witte man grappen maken over een zwarte vrouw is ook verdomd lastig. Tenzij je absoluut hilarisch bent. Die zelfkennis moet je hebben.”

Voetbal Inside verdedigt zich regelmatig door te zeggen dat ze slechts onschuldige voetbalkantinetaal bezigen en dat ze op televisie gewoon moeten kunnen zeggen wat ze vinden.

Wax vindt het een beetje laf. “Ze vinden bij die show dat ze tegen censuur moeten opkomen, zeg je? Dan zou ik hen willen uitdagen een goede grap over moslimterroristen te maken in een moskee.”

Het AD-interview met Ruby Wax kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
39 Reacties op “Ruby Wax vindt transgendergrap Gijp ‘wreed’”


 1. Boris

  Eerst mag je geen grappen maken over moslims als je geen moslim bent, on daarna de mannen uit te dagen om grappen te maken in een moskee over moslimterroristen. Beetje tegenstrijdige adviezen zo. Wat moet VI nu doen om goedgekeurd te worden door deze humordeskundige.

 2. martien salden

  Hun reet afvegen met de deze meningen, toch?

 3. Sergio

  Wie is Wax? Hou je bezig met Amerika, uitgescheten drag!

 4. Peter

  Hahaha wat een farce. We krijgen hier geen voet aan de grond, dan gaan we maar aan mensen vragen aan de andere kant van de wereld die niets met ons en onze tv programma’s hebven. Uiteraard schotelen we ze het fragmentarisch uit de context gerukt voor en vragen dan wat ervan gevonden wordt.

  SJW galore be like.

 5. Otto Groeneveld

  Wat zijn het toch allemaal voor schijnheilige hufters geworden. Paul de Leeuw met zijn volgevreten schijnheilige gereformeerde tyfuskop de gutmensch uithangen terwijl hij volop geestelijke gehandicapten tot het bot heeft beledigd om zelf de popie jopie uit te hangen.
  Geldt ook voor deze tante, heeft veel grappen gemaakt over de rug van een ander en nu ook gutmenschje uithangen, misselijk schijnheilig kut volk. Rot lekker op naar je eiland van Allah.
  Zo zit het vol met achterbaks volk wat zich eerst verrijkt en daarna de dominee spelen.

 6. Pieter

  Ga maar weer eens cowboytje spelen !!! Oh wacht dat mag ook niet meer!!!!

 7. GERTJAN

  Wax?
  Nooit van gehoord.

 8. Pieter

  In the USA hebben ze VOLGENS MIJ ook nooit maar Koot en Bie, mevr Dolman, De Mounties, Andre van Duin , Snip en Snap gekeken, en andere acteurs is parodie programma`s anders was het wel schrikken geblazen geweest !!!

 9. Curryworst

  Lekker relevant de mening van een buitenstaander.

 10. Tim20 MJ

  Je mag geen grappen maken over moslims tenzij je zelf een moslim bent, zegt ze dat echt? Die vrouw is echt de weg kwijt. En dat noemt zichzelf komiek.

 11. Rop

  Wat heeft dat wijf met onze humor te maken?

 12. age

  Hoe durft iemand uit het buitenland kritiek op ONS te hebben?
  ONZE cultuur met ONZE normen en waarden is de beste!

 13. Kaaskijker

  Een transgender die net haar outing heeft gedaan in de zeik nemen is niet leuk. Hoe ze het bij VI uitvoerden was ook voorbedacht. En Johan Derksens opmerking dat het niet normaal en het ook niet normal gaat vinden was ook bekrompen.

  Diezelfde uitzending werd scheidsrechter Makkelie zijn geaardheid prijsgegeven, terwijl die man in Saoudi Arabië aan net werk gaat. Dan ga je gewoon over fatsoensgrenzen heen.

  Het was heel slecht.

 14. pieter-jan

  Nou, ik weet wel wat er met je gebeurt als je een grap over moslims of de islam maakt in een moskee. Laat dat klusje maar aan de aanhangers van de ‘religie van de vrede’ over.

 15. pieter-jan

  @Kaaskijker: het feit dat Makkelie als homo naar een land gaat waar homo’s een gruwelijk lot wacht is pas echt de hypocrisie ten top, maar oh wee als ze bij VI daar iets van zeggen of een (platvoerse) grap maken.

 16. Denk na

  @Boris

  Je snapt het niet hè!

 17. Denk na

  @Pieter

  Zelfde geldt voor jou. Leer eens nadenken!

 18. SOLANGE

  Wax heeft zoveel plastische chirurgie gehad zodat ze er uit ziet als een transgender dom wijf met een eng gezicht …..kijk eens in de spiegel en eet je antidepressiva dom ass

 19. age

  ‘ze ziet er uit als een transgender’
  Dat vinden WIJ niet normaal, toch?
  Dan maken WIJ daar grappen over..
  Dan vinden WIJ dat zij haaer b.. moet houden,
  dat is ONZE vrijheid, toch?

 20. Walter

  Jack Taylor uit Georgia vindt de grap ook niet leuk.
  Heinrich Schwarzwald uit Dresden vindt de grap ook niet leuk.
  Chan Chong uit Beijing vindt de grap ook niet leuk.
  Eric Johnson uit Manchester vindt de grap wel leuk.
  Harry Janssen uit Boxmeer vindt de grap wel leuk.

  Kortom: haar mening is net zoveel waard als ieder willekeurig persoon op deze wereld: niet relevant.

 21. Raoul

  @SOLANGE, ANTISEMITISCH? U hebt totaal geen leven!

 22. Lodewijk

  @Raoul dat zeg jij? Wat zit je nou te zeiken met je antisemitisch lulhannes. Je weet gvd zelf niet wat dit is anders zou je het niet gebruiken in zaken waar het absoluut niet van toepassing is.
  Gefrustreerde eikel.

 23. Mirna

  Mevrouw slikt al jaren pillen vertelde ze in een documentaire. Bovendien hebben wij geen behoefte aan nog meer bemoeizucht uit het buitenland.

 24. Momo

  Een grap over moslimterrorisme in een moskee zou moeten kunnen, ja.

 25. Hans56

  Alleen Ruby Wax mag volgens haar redenatie grappen maken over joden. Dat is best armoedig en kleingeestig vind ik.

 26. Hans56

  Alleen Ruby Wax mag volgens haar redenatie grappen maken over j0den. Dat is best armoedig en kleingeestig vind ik.

 27. Niels

  @Sat 24 Feb 2018 om 13:31

  Haar identiteit bepaalt waarom ze op deze wijze reageert (naïeve) @Lodewijk!
  http://jewishnews.timesofisrael.com/ruby-wax-who-do-you-think-you-are/

 28. Lodewijk

  Je bent trouwens zelf naief.

 29. Abjectief

  Topisch identitair-links om bij gebrek aan ophef aan deze kant van de sloot er buitenstaanders bij te betrekken om wat extra ophef te creëren. Zagen we ook veelvuldig bij de Zwarte Pieten rel. De lijntjes tussen ons (NPO/voormalig PCM journaille en de Democratische media in de VS zijn ook uiterst kort, men is er dan altijd weer in grote aantallen bij als er in de VS een president wordt gekozen, en allen staan ze te juichen voor Clinton/Obama/Clinton.

  Geen wonder dat een weldenkend mens zich geen jota meer aantrekt van de mening van ons hoernaille.

 30. Abjectief

  Typisch identitair-links om bij gebrek aan ophef aan deze kant van de sloot er buitenstaanders bij te betrekken om wat extra ophef te creëren. Zagen we ook veelvuldig bij de Zwarte Pieten rel. De lijntjes tussen ons NPO/voormalig PCM journaille en de Democratische media in de VS zijn ook uiterst kort, men is er dan altijd weer in grote aantallen bij als er in de VS een president wordt gekozen, en allen staan ze te juichen voor Clinton/Obama/Clinton.

  Geen wonder dat een weldenkend mens zich geen jota meer aantrekt van de mening van ons journaille.

 31. Mathijs

  He wordt pas wreed als je naar Ruby Wax moet kijken.

 32. Floortje

  Deze vrouw heeft zeker een punt. Transgenders moeten geholpen en goed begeleid worden. Je zal maar je penis, vagina, borsten of gezicht willen verbouwen. Best ernstig. VI begrijpt dit niet met hun caféhumor.

 33. Go Hugo!

  @Floortje;
  Het wordt tijd dat jij eens een café gaat bezoeken!

 34. critikast

  @Floortje
  Schrijf niet over zaken waarvan je geen verstand hebt !

 35. Jo

  Wat kan mij dat nou toch schelen dat Ruby Wax iets wil zeggen over een grap in ons land. Ze doet maar. Ik vind haar trouwens wel grappig.

 36. Japie

  @ Floortje
  Sat 24 Feb 2018 om 16:07

  Ook als die vent op leeftijd is en grote kinderen heeft?
  Dan zit er niet alleen een steekje los maar het hele breiwerk!

 37. Peter

  Hahaha wat een farce. We krijgen hier geen voet aan de grond, dan gaan we maar aan mensen vragen aan de andere kant van de wereld die niets met ons en onze tv programma’s hebven. Uiteraard schotelen we ze het fragmentarisch uit de context gerukt voor en vragen dan wat ervan gevonden wordt.

  SJW galore be like..

 38. Myass

  age=Kaaskijker=Gerdien

  Zoek aub een baan, uitkeringtrekker.

 39. Kaaskijker

  @myass
  Uw insinuatie is onjuist. Ik reageer maar onder één account. En laat mijn werk er lekker buiten knul.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.