Ruby Wax vindt transgendergrap Gijp ‘wreed’

De Amerikaanse comédienne Ruby Wax, die in 2008 haar eigen BN’er-talkshow op Net5 had, kan niet lachen om de transgendergrap van René van der Gijp. Dat laat ze vandaag weten in het AD. De grap van Van der Gijp, waarbij het met een pruik op een plaagstootje uitdeelde aan de Vlaamse transgender Bo Van Spilbeeck, is volgens humordeskundige Wax helemaal niet grappig. Als ze hoort over de grap, antwoordt ze: “Hij wilde dus niet echt vrouw zijn? Dan is het gewoon wreed.

Een heteroman als Van der Gijp kan helemaal geen grappen over transgenders maken, vindt Wax. “Eigenlijk werkt het vrij eenvoudig: je kunt geen grappen over moslims maken, tenzij je er zelf een bent. Als witte man grappen maken over een zwarte vrouw is ook verdomd lastig. Tenzij je absoluut hilarisch bent. Die zelfkennis moet je hebben.”

Voetbal Inside verdedigt zich regelmatig door te zeggen dat ze slechts onschuldige voetbalkantinetaal bezigen en dat ze op televisie gewoon moeten kunnen zeggen wat ze vinden.

Wax vindt het een beetje laf. “Ze vinden bij die show dat ze tegen censuur moeten opkomen, zeg je? Dan zou ik hen willen uitdagen een goede grap over moslimterroristen te maken in een moskee.”

Het AD-interview met Ruby Wax kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen