‘RTL 5-show HNTM moet ook curvy modellen toelaten’

Danielle van Grondelle, jurylid in de nieuwe RTL 5-show Curvy Supermodel, vindt dat óók Holland’s Next Top Model ‘curvy’ modellen moet toelaten. Dat zegt ze vandaag in de Volkskrant. Curvy Supermodel is het suikerspinnenzusje van Holland’s Next Top Model, waar géén dikkere modellen aan mogen meedoen. Van Grondelle, zelf ook wat forser, juicht toe dat ‘curvy’ modellen nu ook op televisie komen, maar wat vindt ze er eigenlijk van dat dat kennelijk alleen kan in een apart programma?

De Volkskrant vraagt het Van Grondelle, die laat weten: “Ik vind het goed dat curvy modellen een eigen programma hebben – op deze manier weten we zeker dat een plus-size model gaat winnen. Toch zou het leuk zijn als modellen met andere lichaamstypen mee mochten doen aan Holland’s Next.”

Van Grondelle begrijpt niet waarom aan HNTM alleen slanke modellen mee mogen doen. “Wie heeft bedacht dat alle modellen zo lang moeten zijn? En dat er alleen slanke of curvy modellen zijn, terwijl er zo veel vrouwen bestaan met maat 38?

Overigens vindt Van Grondelle dat HNTM niet alleen te slank, maar ook te wit is. “Meer gekleurde modellen vind ik ook belangrijk – ik lijk misschien wel wit, maar ben heel Surinaams opgevoed. En meer oudere modellen.”

Curvy modellen kunnen over het algemeen langer doorwerken dan slanke modellen – ik ken er één die 51 jaar oud is“, zegt hij. “Al mag ik niet mijn leeftijd noemen, want in New York verkopen ze me jonger dan dat ik ben.”

Curvy Supermodel is vanaf maandag te zien bij RTL 5.

Het Volkskrant-interview ‘Covergirl-plus’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen