‘Politici kunnen beter Angela de Jong lezen’

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis, die zich in december als een hufter gedroeg in de talkshow van Eva Jinek, denkt dat politici er beter aan doen om de columns van Angela de Jong te lezen, dan geld uit te geven aan publieksonderzoeken. Dat heeft hij gezegd in ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Nijenhuis is ongelooflijk blij met zijn flamboyante tv-criticus. “Het is de vrouw die bij onze lezers precies die sneer raakt dat het maakt dat ze zich herkennen en gehoord voelen in hun krant.”

Én op hun site, aldus Nijenhuis. “Want als er iets opvalt is dat ook online – waar de bezoekers toch wat jonger zijn – je wordt herkend als iemand die precies vertolkt wat zij ook denken, maar misschien niet zo direct hadden kunnen zeggen.”

Angela de Jong, die zich afgelopen jaar onder meer keerde tegen RTL en Humberto Tan, vertegenwoordigt de stem van het volk, aldus Nijenhuis. “Politici kunnen opinieonderzoeken doen enzo, lekker duur, maar ze kunnen ook gewoon jou lezen. Ik zou het ze aanraden. De gemiddelde Nederlander die vertolk jij“, zegt de krantenbaas.

Nijenhuis somt vervolgens een rijtje beroepsgroepen op waarvan de werknemers allemaal Angela de Jong zouden lezen. “Ze zijn de ruggengraat van onze samenleving. Mensen die er het beste van proberen te maken.”

Al met al is Nijenhuis heel erg blij met zijn columniste. “Angela, wat ik zo enorm aan je waardeer is dat je zo Angela blijft.

De Jong, die op de redactie van het AD ook wel Angie of Ang (spreek uit: Angh-sj) genoemd wordt, is het afgelopen jaar een BN’er geworden. Het vertrek van Erland Galjaard bij RTL wordt door sommigen mede gezien als haar verdienste.

Zelf zag De Jong het vertrek van Galjaard vorige week niet aankomen. “Ik dacht: holy fuck. Ik had het niet zien aankomen. Dat er iets zou gebeuren en dat hij weg zou gaan, leek me redelijk onvermijdelijk, en liever nog vroeger dan later. De afgelopen maanden waren ze toch redelijk stoïcijns bij RTL en gebeurde er niets, ondanks de aanhoudende kritiek en de dalende kijkcijfers. Dat het nu zou zijn, had ik niet zien aankomen.

Het was sowieso een bomvolle mediaweek, want vorige week werd ook duidelijk dat Margriet van der Linden de nieuwe inval-Matthijs wordt. De Jong noemde haar eerder al als optie in haar column. “Ik wil mezelf niet op de borst kloppen. Het is niet omdat ik het zei. Maar ik zag het niet helemaal verkeerd.”

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen