Peter R. vindt Telegraaf hypocriet inzake GeenStijl

Peter R. de Vries vindt de Telegraaf Media Groep (TMG) erg hypocriet als het gaat om hun websites Dumpert en GeenStijl. Dat heeft de misdaadjournalist gisteren gezegd in RTL Boulevard. De Vries vindt De Telegraaf ongeloofwaardig. “De Telegraaf hangt natuurlijk zelf de moraalridder uit in hoofdartikelen. Ze heeft het vaak over de verloedering van de maatschappij, maar ondertussen hebben ze twee van die sites die erop kicken om mensen te vernederen en de grond in te stampen.”

Het OM maakte gisteren bekend dat ze GeenStijl gaat vervolgen voor het verspreiden van het plasseksfilmpje van Patricia Paay. “Ik vind het hartstikke goed nieuws. Ik ben blij dat Justitie de stap zet om de mensen die dit soort dingen verspreiden waardoor het toegankelijk wordt voor een groot publiek aan te pakken.

GeenStijl heeft in deze kwestie een zeer schadelijke rol gespeeld, vindt De Vries. “Vaak gaat men alleen op zoek naar de hacker die het filmpje ontvreemdt bijvoorbeeld, maar het kan zo kwalijk aanpakken doordat sites als Dumpert en GeenStijl dit gretig verspreiden. Het feit dat het al eerder door iemand op Twitter is gezet, doet daar in mijn ogen helemaal niet aan af.

Voorlopig blijft TMG zijn websites gewoon omarmen. Maar, aldus De Vries: “Ik weet dat er binnen het Telegraaf-concern veel oppositie is tegen GeenStijl en Dumpert.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen