Paul Witteman gevraagd als lijstduwer Piratenpartij

BNNVARA-ster Paul Witteman is gevraagd om lijstduwer te worden van de Piratenpartij in zijn woonplaats Haarlem. Dat zegt de presentator in gesprek met de VARAgids. Witteman is verbaasd over het verzoek, ondanks dat er een kleine piraat in hem huist. “Ik weet niet waarom, ik denk dat de meeste kiezers mij niet associëren met een piraat, zelfs niet in overdrachtelijke zin. Misschien was het politbureau van de vrolijke organisatie door het lijstje met bekende Nederlanders heen.

Ze gaan maar gewoon wat BN’ers af, denkt Witteman. “Ik denk dat ze eerst stadgenoot Mart Smeets hebben gevraagd die populair is bij een breed publiek en vriendelijk zwaaiend door de stad fietst. Kennelijk heeft hij gepast voor de eer.”

Volgens Witteman is het sowieso lastig om je als BN’er aan een partij te binden. “Want al sta je als lijstduwer helemaal onderaan de lijst, blunders of uitglijders van de partijtop druppelen ook omlaag en dat wil je niet.”

Imagoschade is een verraderlijk gif. Ook zonder dat je de wet overtreedt kan negatieve publiciteit een beslissende invloed hebben op je loopbaan, vraag maar aan Humberto Tan.”

De VARAgids-column van Paul Witteman kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen