Ook Ster pleit voor één Nederlands videoplatform

Ook Ster-baas Frank Volmer denkt dat één sterke Nederlandse videodienst hét antwoord is op de de Amerikaanse invasie van videogiganten. Dat heeft hij gezegd in zijn rede tijdens de bijeenkomst 100 Jaar Mediastad, meldt Spreekbuis.nl. De Amerikanen pakken onze markt, waarschuwt Volmer. “Voor Netflix betalen nu al meer dan 2,5 miljoen huishoudens in Nederland om films en tv-series te kijken. Ondertussen in Nederland openen we de ene ‘speciaalzaak’ naar de andere.”

Met ‘speciaalzaak’ doelt Volmer op de grote hoeveelheid aan Nederlandse on-demand-diensten. “NPO Start Plus, Videoland, RTLXL, KIJK.nl, Ziggo Go, KPN Play, Ximon en Pathe en dan zal ik er vast nog enkele vergeten.”

Met zo’n gefragmenteerd aanbod ga je het niet winnen van de machtige Amerikanen, aldus Volmer. “Allemaal een heel mooi en gespecialiseerd assortiment, maar niet met het gemak dat je alles op één plek kan bekijken en een prijs waar je telkens denkt: is me dat wel waard?

Vooralsnog houden NPO, RTL en SBS allemaal vast aan hun eigen toko. “Als het om samenwerken gaat, lijkt het in Nederland meer op de konijntjes die door koplampen worden verblind en met hoge snelheid het gevaar zien naderen, maar niet bewegen.

Ik ben heel benieuwd of het alle Nederlandse partijen kan lukken om één vuist te maken en echt de handen in één te slaan om een platform te maken waar het Nederlandse publiek alle films en programma’s kan zien en terugzien.

De toespraak van Volmer kunt u bekijken op YouTube.

Lees ook:
Raad voor Cultuur luidt noodklok: ‘Focus op NLZIET’ (17 februari)
Shula roemt succes NPO Start na advies over NLZIET (22 februari)
NLZIET wil dat NPO Start, RTL XL en SBS KIJK stoppen (maandag)

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen