Onvrede bij BNNVARA over procedure DWDD-vervanger

BNNVARA is niet te spreken over de procedure van de NPO voor het vinden van een geschikte De Wereld Draait Door-vervanger. Dat blijkt uit een interne mail van mediadirecteur Robert Kievit, die is uitgelekt via RTL Boulevard. Kievit vindt dat de NPO ongelooflijk traag te werk ging tijdens deze procedure. Zo traag, dat de omroep zélf besloot om zijn inzending – een format met Willemijn Veenhoven (foto) aan het roer – terug te trekken. De voorbereidingstijd zou namelijk te kort worden.

De NPO maakte gisteren zijn keuze bekend: een programma van KRO-NCRV met Margriet van der Linden. Zij is een halfjaar lang op de plek van Matthijs van Nieuwkerk te zien. KRO-NCRV is ook al de omroep achter Jinek, dat op de late avond afwisselt met BNNVARA’s Pauw.

Kievit had er veel vertrouwen in het zevenuurslot ook de andere helft van het jaar te kunnen behouden, maar dat is zijn BNNVARA niet gelukt. “We hebben in de afgelopen periode verschillende pilots gemaakt met het team van DWDD en met beoogd presentator Willemijn Veenhoven en die met vertrouwen ingestuurd als inzending voor de NPO 1-pitch voor het DWDD-tijdslot“, aldus Kievit.

Terwijl de premièredatum naderde – eind april of begin mei – hoorde BNNVARA maar niets. “Het toekennen van de zendtijd en de feedback op de pilots vanuit de zender liet lang op zich wachten. Zonder voldoende voorbereidingstijd kunnen we niet de kwaliteit garanderen die we gewend zijn te brengen. Dat heeft ons vorige week doen besluiten ons terug te trekken uit de pitch.”

Nu is er dus gekozen voor Margriet van der Linden, onder meer bekend als presentatrice van Zomergasten en momenteel MolTalk.

Lees ook:
Tafeldame Willemijn baalt niet van absentie bij DWDD (februari 2014)
‘BNNVARA test Willemijn voor DWDD-vervanger’ (september 2017)

Foto: Annemieke van der Togt, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen