Omroep MAX niet zo ambitieus op online-gebied

Omroep MAX is niet heel ambitieus op online-gebied. De omroep laat de online strijd graag aan de overkoepelende NPO over. Dat zegt Jan Slagter, de directeur van de seniorenomroep, op Spreekbuis.nl. MAX is online actief, maar de ambities zijn niet zo graag. “We zijn digitaal aanwezig, bijvoorbeeld met onze portal MAX Vandaag en apps rond programma’s zoals Heel Holland Bakt en Met het mes op tafel. Maar we lopen online niet voorop, dat is een bewuste keuze“, zegt Slagter.

Sowieso wil de NPO niet dat omroepen online te zelfstandig zijn. “Krachtens afspraken met de NPO hebben we ook geen eigen online-platform. Dat vind ik ook niet erg, zolang er maar een goed centraal platform is.”

Volgens Slagter wordt er tegenwoordig wel héél erg veel naar online gekeken. “We moeten ons ook niet gek laten maken door de digitalisering. Lineair kijken is steeds heel populair. Jongeren kijken wel anders, maar blijven ze dat ook doen als ze ouder worden? Weten we niet.”

Wij moeten gewoon de beste programma’s blijven maken, die mensen willen zien, zodat ze er de volgende dag bij de koffieautomaat over kunnen meepraten“, besluit hij op de omroepsite.

Foto: RTL Boulevard

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen