NRC denkt dat Tim den Besten een hele grote wordt

Tv-recensent Arjen Fortuin van NRC Handelsblad denkt dat VPRO-presentator Tim den Besten op termijn hetzelfde te wachten staat als Luizenmoeder-actrice Ilse Warringa, namelijk na jarenlang onopvallend kwaliteit leveren op televisie ineens doorstoten tot het hoofdpodium. “Het is aardig om te zien welke mensen uit de gewone tv-wereld (waar Warringa al jaren haar sporen verdiende) ineens opstijgen naar de miljoenpluswereld. Houd wat dat betreft Tim den Besten in de gaten.

Den Besten is momenteel te zien op televisie met het programma ‘Tims Tent, maar dan in een bungalow’. In de aflevering van zondagavond, die 230.000 kijkers trok naar NPO 3, ontving hij Quote-baas Sander Schimmelpenninck, “die ook nog wel een paar celebrityklassen omhoog zal gaan“, aldus Fortuin.

Het is echter vooral Den Besten die de aandacht van Fortuin trok. “Den Besten is een heerlijke interviewer“, zegt hij. “Hij ontvangt de geïnterviewden, klooit wat met ze bij het aanrecht, doet een vakantie-activiteit en voert tussen die bedrijven door een bij vlagen psychologiserend gesprek.

Het is typisch Den Besten om naast testosteronbom Sander Schimmelpenninck een zachtaardig knuffeltje te plaatsen, aldus Fortuin. “Bij Schimmelpenninck contrasteerde Den Bestens nadrukkelijk uitgeserveerde antimachismo (pluchen hertje op de bank) prettig met zijn gast.

Al met al verwacht Fortuin dat Den Besten ‘over een paar jaar’ rijp is voor een persiflage in De TV Kantine.

De NRC-column ‘Van de gewone televisiewereld naar de miljoenpluswereld van De TV Kantine’ van Arjen Fortuin kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen