NPO-reisbureau boekt geen succes met Jan Kooijman

Geplaatst op Tue 20 Feb 2018 om 13:49

Het NPO-reisbureau heeft Jan Kooijman en zijn goede vriend Ish Ait Hamou naar de mooiste plekken op aarde gestuurd voor hun reisprogramma Dance Around The World, maar het levert bar weinig op: er keek maandagavond geen hond naar de eerste aflevering. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Ondanks dat de twee hun programma flink hebben gepromoot, onder meer bij RTL Late Night, keken er vanaf half tien slechts 150.000 mensen (2,4 procent) naar de première op NPO 3.

Tijdens het dansprogramma van Jan Kooijman was NPO 3 de minst bekeken tv-zender van alle top-tienzenders. Daarmee kan de show nu al een flop genoemd worden.

Critici zetten vaak hun vraagtekens bij de vele reisjes die NPO-presentatoren mogen maken op kosten van de belastingbetaler, helemaal als die sterren er ook nog mee gaan pronken. Zo gaf Katja Schuurman vorige week nog aan dat ze het zo fijn vindt dat ze voor haar werk – ze maakt het NPO 1-programma Memories – naar landen als Thailand mag.

En ook haar KRO-NCRV-collega Jan Kooijman mag op reis, samen met zijn So You Think You Can Dance-maatje waarmee hij het programma ook nog eens verzon. Elke aflevering staan ze op Schiphol zonder een idee waar ze naar toe gaat. Op de plaats van bestemming ontdekken ze de plaatselijke danscultuur.

Overigens is Jan Kooijman zelf nog niet helemaal tevreden over het verrelanden-gehalte van de door KRO-NCRV betaalde reisjes. “We wisten echt niet waar we heen gingen. Als we het hadden geweten hadden we ook naar Nieuw-Zeeland en Hawaii gegaan, kan ik je vertellen, maar we kwamen uiteindelijk onder meer uit in Ierland. Dat is een iets mindere verrassing“, heeft hij gezegd op NPO Radio 2.

Naast Ierland ging het duo ook kosteloos op reis naar Thailand, Oekraïne, Peru, Colombia en Jordanië. “Dit is een dansprogramma, maar eigenlijk vind ik het zelf meer een cultureel reisprogramma. Je ziet heel veel van het land.

Foto: KRO-NCRV
19 Reacties op “NPO-reisbureau boekt geen succes met Jan Kooijman”


 1. Jack Wolff

  Is dat niet inherent aan Jan Kooijman?

 2. Joop

  Heeft Jan Kooijman ooit wel eens een goed scorend programma gemaakt? Hij dacht het wel even te gaan maken bij de publieke omroep maar net als bij RTL5 maakt hij flop na flop. Hij straalt ook pure arrogantie uit en is te vol van zichzelf. 150.000 kijkers is wel heel bedroevend en al helemaal als je na gaat wat voor promotietour hij gedaan heeft… RTLLN, 538, Radio 2, Koffietijd, Boulevard enz…

 3. Chac

  Dat Ken nog op tv komt
  Eng nep en vind zichzelf veeel te leuk

 4. Robert

  Kappen met die reis programmas, als die Zulu weer eens gaat klagen dat er te weinig geld is, dan moet ze stoppen met dit soort onzin.

 5. JanJaap

  Volgende keer voor dit soort neppers een enkele reis boeken.

 6. energy-x

  Stoppen met alweer een reisprogramma, die mensen beetje op reis sturen van publiek geld!

 7. Jacob

  Jan Kooijman wordt alleen leuk gevonden bij de tv-makers. De kijkers vinden hem echter niet leuk! Jan straalt arrogantie uit

 8. Lucille Werner

  Weet iemand wat we op die foto zien?

 9. Ano Nymous

  Tja, Jan Kooijman…

 10. Mosko

  Afvoeren dat hele BNN.

 11. Marko Jablan

  Quote: Critici zetten vaak hun vraagtekens bij de vele reisjes die NPO-presentatoren mogen maken op kosten van de belastingbetaler.
  Daar gaat MC weer. Of een keer goed de diepte in en alle kritiek op de rij zetten of dit soort overbodige, suggestieve opmerkingen achterwege laten.
  Overigens zijn veel van dit soort reizen betaald door derden.

 12. Natasja Froger tot Febo

  Mooie man die Jan maar wel zelfingenomen en maakt hem niet sympathiek.

 13. Japie

  Jan wil alleen maar de mooie jongen next door uithangen.
  Maar je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn.

 14. Dennis

  Kooyman had beter bij rtl kunnen blijven, je kan wel willen dansen, maar mijn voeten doen zo’n zeer.

 15. Andreas

  Ik zie geen sponsor bij het terugkijken van de eerste minuut, dus dat betekent dat het programma volledig wordt betaald uit kijkgeld.

 16. Maan Lover

  Weg met die kwal van een Kooiman!

 17. Annoniemus

  Ook dit overschatte mannetje met eigen dunk van heb ik jou daar ,heeft nog nooit iets van belang gepresteerd .

 18. ali

  Niks aan, reisprogramma.s kijk ik op travelchannel en dansen doe ik in de weekend

 19. BRAAK

  De kijker is de Volendamse terreur meer dan zat!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.