NPO-reisbureau boekt geen succes met Jan Kooijman

Het NPO-reisbureau heeft Jan Kooijman en zijn goede vriend Ish Ait Hamou naar de mooiste plekken op aarde gestuurd voor hun reisprogramma Dance Around The World, maar het levert bar weinig op: er keek maandagavond geen hond naar de eerste aflevering. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Ondanks dat de twee hun programma flink hebben gepromoot, onder meer bij RTL Late Night, keken er vanaf half tien slechts 150.000 mensen (2,4 procent) naar de première op NPO 3.

Tijdens het dansprogramma van Jan Kooijman was NPO 3 de minst bekeken tv-zender van alle top-tienzenders. Daarmee kan de show nu al een flop genoemd worden.

Critici zetten vaak hun vraagtekens bij de vele reisjes die NPO-presentatoren mogen maken op kosten van de belastingbetaler, helemaal als die sterren er ook nog mee gaan pronken. Zo gaf Katja Schuurman vorige week nog aan dat ze het zo fijn vindt dat ze voor haar werk – ze maakt het NPO 1-programma Memories – naar landen als Thailand mag.

En ook haar KRO-NCRV-collega Jan Kooijman mag op reis, samen met zijn So You Think You Can Dance-maatje waarmee hij het programma ook nog eens verzon. Elke aflevering staan ze op Schiphol zonder een idee waar ze naar toe gaat. Op de plaats van bestemming ontdekken ze de plaatselijke danscultuur.

Overigens is Jan Kooijman zelf nog niet helemaal tevreden over het verrelanden-gehalte van de door KRO-NCRV betaalde reisjes. “We wisten echt niet waar we heen gingen. Als we het hadden geweten hadden we ook naar Nieuw-Zeeland en Hawaii gegaan, kan ik je vertellen, maar we kwamen uiteindelijk onder meer uit in Ierland. Dat is een iets mindere verrassing“, heeft hij gezegd op NPO Radio 2.

Naast Ierland ging het duo ook kosteloos op reis naar Thailand, Oekraïne, Peru, Colombia en Jordanië. “Dit is een dansprogramma, maar eigenlijk vind ik het zelf meer een cultureel reisprogramma. Je ziet heel veel van het land.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen