NOS-Gerrit ergert zich aan gevoelstemperatuurhysterie

Gerrit Hiemstra hekelt dat de media de Nederlandse burgers gek maken met berichten over de gevoelstemperatuur die hen te wachten staat. Dat laat de weerman van de NOS weten op Twitter. Omroep WNL meldt bijvoorbeeld dat ‘de ergste kou’ op donderdagochtend te voelen is in ons land. “Op de eerste dag van de meteorologische lente komt de gevoelstemperatuur in sommige delen in Nederland uit rond de 17 graden onder nul“, meldt de publieke omroep op zijn website.

Hiemstra kan het woord ‘gevoelstemperatuur’ inmiddels niet meer horen. “Voorstel: stop met schrijven over de gevoelstemperatuur. Het roept meer verwarring op dan dat het helpt.

Mensen beginnen langzamerhand te denken dat ze zullen doodvriezen op donderdagochtend, lijkt Hiemstra te willen zeggen. “Het wordt de komende dagen koud, maar niet extreem koud zoals een groot aantal artikelen ons wil laten geloven. Een warme trui lost het probleem wel op.

Het winterse weer houdt volgens Hiemstra aan tot en met het weekend. “Overwegend matige vorst in de nacht. Vooral tweede helft van komende week ook veel (oosten)wind daarbij.

De nuchtere weerman Hiemstra komt uit het Friese Drachten. De NOS-weerman is de oprichter van het meteorologiebedrijf MeteoVista B.V., dat weergerelateerde diensten levert aan media als Metro, Trouw en AD én zijn eigen weersite WeerOnline uitgeeft. In 2009 verkocht hij die onderneming.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen