Nadia Moussaid was woest om verhuizing Nieuwe Maan

Nadia Moussaid was erg teleurgesteld toen haar moslimtalkshow De Nieuwe Maan afgelopen najaar terugverhuisde naar de vrijdagmiddag. Dat zegt ze in gesprek met de VARAgids. De Nieuwe Maan debuteerde vorig jaar op prime time, namelijk op de dinsdagavond, maar in het najaar had de NPO geen plek meer op prime time en verhuisde het programma terug naar de middag. Sinds vorige maand is De Nieuwe Maan weer te zien in de avond, ditmaal op de late zondagavond.

De moed zakte Moussaid in de schoenen toen ze vorig jaar hoorde dat haar talkshow zou terugverhuizen naar de middag. “Van de dinsdag gingen we terug naar de vrijdag. Toen dat gebeurde, was onze eerste reactie: we stoppen er mee.

De makers gingen gewoon door. “Gelukkig kwamen we daar al snel van terug, omdat we dat doodzonde vonden. We zijn immers aan het bouwen en bereiken online een miljoen mensen per week.”

De tv-uitzending blijft gewoon belangrijk, aldus Moussaid. “Het is natuurlijk heel ouderwets om alleen nog maar te denken in kijkcijfers, terwijl de online views enorm groeien. Maar we hebben wel degelijk een uitzending nodig om fragmenten eruit te kunnen lichten en die vervolgens online te kunnen delen.

Het VARAgids-interview met Nadia Moussaid kunt u lezen via Blendle.

Foto: Geert Broertjes, NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen