Na NU.nl en BNR ook Radio 1 met dagelijkse podcast

NU.nl was in oktober de eerste met een dagelijkse Nederlandse nieuwspodcast, daarna volgde de podcast van BNR en FD en nu is NPO Radio 1 aan de beurt. Vandaag lanceert de zender de dagelijkse podcast De Dag. Dat heeft de NPO laten weten. Radio 1-coördinator Wim Eikelboom: “Deze podcast is ideaal voor mensen die de verdieping of achtergronden zoeken bij nieuwsverhalen op een moment dat het hen uitkomt: onderweg, tijdens het sporten, op het werk of thuis.

Radio 1 speelt met de podcast in op een trend. “De podcast is in opmars. Zes procent van de Nederlanders geeft aan afgelopen maand naar een podcast te hebben geluisterd, blijkt uit ons online luisteronderzoek. Wij verrijken met ‘De Dag’ het aanbod voor eigentijdse nieuwsconsumenten.

In de podcast maakt NPO Radio 1 vooral gebruik van de expertise van de eigen redacties van diverse omroepen. Bekende en minder bekende radiomakers met verstand van zaken geven uitleg bij actualiteiten in binnenland, buitenland of sport. Gastheer van ‘De Dag’ is Jurgen van den Berg, presentator van het NOS Radio 1 Journaal.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur nieuwe podcast klaar. Abonneren kan via iTunes, Stichter en radio1.nl/podcast.

De podcast is een gezamenlijke uitgave van de NOS met de omroepredacties op NPO Radio 1 van KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen