Moederbedrijf Blue Circle sluit pact met BBC Worldwide

Fremantle Media Nederland en België, het moederbedrijf van tv-producent Blue Circle (RTL Boulevard, Heel Holland Bakt), heeft een deal gesloten met BBC Worldwide. Ze wordt de exclusieve producent van de entertainment- én non-scripted-formats van de BBC in de lage landen. Bekende programma’s van de BBC zijn onder meer Heel Holland Bakt en Dancing with the Stars. BBC-titels die nu al door andere producenten worden gemaakt, blijven gewoon bij die producenten.

Jacob de Boer, Global Commercial Director van BBC Worldwide zegt: “FremantleMedia Netherlands en Belgium zijn de voordehand liggende partner voor ons. Zij produceren in Nederland met groot succes Heel Holland Bakt voor NPO 1 en zullen Dancing With The Stars gaan produceren als deze show terugkeert na een onderbreking van zes jaar op de Belgische televisie bij SBS.

Met ons uitgebreide format portfolio en de expertise van FremantleMedia, kijken we ernaar uit om nog meer grote shows van BBC Worldwide zoals Generation Game en In Your Ear naar onze kijkers in de Benelux te brengen.

Georgette Schlick, CEO FremantleMedia Netherlands & Belgium, gaat verder: “Een goede samenwerking leidt per definitie tot waardecreatie. De catalogus van BBC Worldwide is divers en aantrekkelijk. Van succesvolle factual reality series tot grote spectaculaire entertainmentshows.”

Wij geloven dat deze catalogus, gecombineerd met FremantleMedia’s track record als toonaangevende maker en producent van internationale formats, zal leiden tot een breed scala aan kwalitatief goede shows. Een veelbelovende stap voorwaarts in het samenbrengen van wereldwijde creativiteit.

Foto: BBC

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen