Michel van Egmond sloeg Gordon-biografie af

Eigenlijk was Gijp-auteur Michel van Egmond de beoogd schrijver van de biografie van Gordon, die morgen in de boekhandels ligt. Dat heeft Gordon vanochtend verklapt op Radio 538. De biografie van René van der Gijp was zó’n enorme hit dat hij ook in beeld was voor die van Gordon. De schrijver en eindredacteur van Voetbal Inside had daar echter niet bepaald oren naar. “Er was eerst sprake van dat die auteur van Gijp het zou doen. Hoe heet die nou? Michel van Erp, ja.

Van Egmond weigerde het verzoek. “Hij deed toch liever sporters. Ieder z’n keuze. Ik sport veel, maar niet op die manier.

Uiteindelijk is Marcel Langedijk gestrikt. “Die heb ik twee jaar geleden leren kennen bij een interview voor de JFK. Ik vond het een heel leuke vent.

Heeft Gordon hem zelf benaderd? “Ik werd gevraagd door een uitgever. Ik dacht: als er dan een boek komt, dan wil ik iemand hebben bij wie ik me goed en prettig voel. Dat was Marcel.

Hoe lang zijn de twee met elkaar opgetrokken? “Bijna een jaar. We hebben denk ik twintig sessies gehad. We zijn zelfs een keer een paar dagen naar Texel gegaan. Dat was wel heftig.”

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen