Matthijs en Dieuwertje clashen over Voetbal Inside

DWDD-opperhoofd Matthijs van Nieuwkerk en zijn tafeldame Dieuwertje Blok waren het maandagavond tijdens het voorgesprekje in zijn talkshow niet eens over de transgendergrap van Voetbal Inside. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Hoewel Van Nieuwkerk en zijn programma regelmatig belachelijk worden gemaakt in Voetbal Inside, heeft de BNNVARA-ster al vaker laten blijken graag naar de RTL 7-show te kijken. Toen Blok de VI-heren uitfoeterde, bood hij haar tegenwicht.

Dieuwertje Blok kijkt nooit naar Voetbal Inside, kan gedane uitspraken in het programma dus niet in perspectief zien, maar besloot het VI-trio wel een genadeloze veeg uit de pan te geven. “Het is heel verleidelijk natuurlijk om iets te zeggen over de mannen van Voetbal Inside met hun echt hele slechte hele grap over die Bo, die vrouw die hier zo’n indrukwekkend en moedig verhaal heeft gehouden, maar ik denk: nou ja, een grootmoedige vrouw tegenover een stelletje miezerige, hele kleine mannetjes, bange mannetjes. Geen woorden aan vuil maken. Doe ik niet dus, hier. Daar moet je het gewoon niet over hebben.

Van Nieuwkerk: “Oké, dat zijn jouw woorden.”

Twee seconden nadat Blok aangaf geen woorden meer vuil te willen maken aan VI, ging ze verder met haar tirade: “Zij dachten heel leuk te zijn, maar het was gewoon absoluut geen humor. Dat vond ik tenminste niet.”

Van Nieuwkerk: “Heb jij sowieso een hekel aan dat programma?

Dieuwertje Blok: “Nee, ik kijk er eigenlijk nooit naar, nee. Nee, het is niet dat ik een vreselijke intrinsieke hekel heb aan het programma. Absoluut niet, maar dit heb ik even bekeken en ik had Bo gezien hier in jouw uitzending. Het was zo’n moedig verhaal en de platte manier waarop zij ermee omgaan. Hoe heet die ene? Ja, Johan Derksen. Hij zegt dan dat hij het niet normaal vindt. Het maakt mij niet uit wat hij vindt. Ik vond het afschuwelijk: een flauwe misplaatste grap. Het homofobe wat ze ook doen. Het zijn hele kleine bange mannetjes. Ze zijn bang voor hun eigen mannelijkheid volgens mij.”

Van Nieuwkerk: “Mag ik er even op reageren? Als ik ook maar een seconde zou denken dat die drie mannen écht homofoob of racistisch waren, dan zou ik de knop ook uitzetten. Dat zijn ze niet, absoluut niet. Naar mijn idee absoluut niet. Ik zal je sterker vertellen: ik ken ze geen van drieën goed, Johan Derksen heeft eigenlijk nooit iets aardigs over mij gezegd, maar als ik hem bestudeer – en dat doe ik vaak, want ik kijk vaak met plezier naar dat programma – dan denk ik dat er een man zit met een heel klein hartje. Kwajongenswerk.”

Dieuwertje Blok: “Ja, het is gewoon een volwassen man, kom op nou. Je kan wat mij betreft heel ver gaan, hoor. Ook met vrouwonvriendelijke grappen, maar dit vond ik nou net… Ik zag haar net drie dagen geleden bij jou en was onder de indruk. Zij zitten er ook naar te kijken. Wat gaat er in je om als je denkt dat je daar een grap over moet maken?

De clash tussen Dieuwertje en Matthijs kunt u terugzien op de DWDD-site.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen