Leonie ter Braak wil graag eigen titel bij SBS 6

Leonie ter Braak hoopt dat ze naast Marktplaats en haar invalbeurten bij Hart van Nederland ook de kans krijgt om een eigen programma te presenteren op SBS 6. Dat heeft ze laten weten in de RTL 4-show 5 Uur Live. Ter Braak is overgestapt van Goedemorgen Nederland naar SBS 6, maar presenteert nu ook haar eigen show De Roze Hel op AD.nl. Ze hoopt dat ze op televisie ook iets eigens mag maken. “Het wordt tijd voor mijn eigen titel, toch? Ik hoop het wel ja en die intenties zijn er zeker.

Ze hoopt dan wel dat het geen afdankertje van een andere presentator wordt. “ Ik hoop iets nieuws, wat er nog niet is. Ik heb genoeg formatideeën en programma-ideeën die ik aan ze wil voorleggen.

Wat wil ze in elk geval níet doen? “Nooit meer om vier op, echt niet. Ik trek het gewoon niet meer. Het nieuws loslaten vond ik ook wel moeilijk, maar gelukkig ga ik soms ook Hart van Nederland doen.

Nu moet SBS 6 haar nog wel de kans geven. “SBS bepaalt natuurlijk welke programma’s ik ga doen, maar ik kan wel aangeven wat bij mij past. Wat bij me past is een programma als Marktplaats. Dan kan ik op pad, het land in. Van Limburg naar Delft. Ik kom zelf uit het oosten van het land, dus ik weet wat zich buiten de Randstad afspeelt. Ik vind het leuk om dat gevoel weer te krijgen. Portretten maken van mensen met humor. Dat had ik voor ogen toen ik wegging bij Goedemorgen Nederland en die kans kreeg ik bij SBS.”

Bij Goedemorgen Nederland had ze alles wel gezien. “Bij Goedemorgen Nederland kan ik niet de kleur van mezelf geven, want dan ben ik onderdeel van het nieuws. De Roze Hel is mijn verhaal. Het kostte me ook geen moeite om te maken. Het is een programma over ouderschap met alle verhalen die je daar niet over wil horen. Ik kon er ook humor in kwijt.

Met haar aanstelling bij SBS 6 werkt Ter Braak opnieuw voor John de Mol. In 2011 stuurde ze hem een video om hem te overtuigen haar aan te nemen. Dat werkte: ze werd formatontwikkelaar bij Talpa. “Ja, dat heb ik gedaan toen. Ik werkte toen bij RTV Oost en ik dacht toen: ik woon al in Amsterdam, ik kom uit Twente en ik reisde steeds op en neer. Ik wilde dan graag landelijk na vier jaar bij RTV Oost.”

Bij RTV Oost maakte ze haar eerste stapjes, maar ze wilde verder. “Daar kun je alles leren, het is een veilige basis, waar je het vak tv-maken leert. Toen wilde ik naar het landelijke en ik dacht: wie moet ik mailen? Dat was dan John de Mol. Toen heb ik een jaar lang achter de schermen bij hem gewerkt als formatontwikkelaar. Dat vond ik ook een leuke uitdaging, omdat ik dan het vak tv-maken zou leren. Hij is een van de beste makers van ons land.”

Ik heb een jaar lang mogen werken met de makers van The Voice of Holland en Ik Hou Van Holland. Het zijn allebei formats die de hele wereld over gaan.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen