Koning moet lachen om ’totale onzin’ van De Telegraaf

Koning Willem-Alexander en prinses Amalia hebben grote lol gehad om de Telegraaf-‘primeur’ dat ze haar middelbareschooltijd zou afmaken in China. Dat heeft de koning gezegd voor de camera van de NOS. Willem-Alexander opende een tentoonstelling in Den Bosch en een verslaggeefster van de omroep was daar bij. “De afgelopen week was het verhaal in de media dat uw oudste dochter naar China gaat om haar schoolcarrière voort te zetten. Wat kunt u daarover zeggen?

Daarop gniffelde de koning: “Ik moet zeggen: ik kwam woensdag uit Korea. Ik landde in Parijs en zag het nieuws. Ik was heel verbaasd, dus ik dacht: laat ik even Amalia bellen of het waar is of niet, want misschien had ze iets geregeld. Ik kende het verhaal nog niet. Zij heeft er heel hard om gelachen, dus het is absoluut niet waar. Ik verwijs het weer terug naar de dikke duim waar het creatief uit gezogen is. Het is een totaal onzinverhaal.”

De verslaggever zag de twinkeling niet in de ogen van de koning, en vroeg bloedserieus door: “En waarom vindt u het belangrijk om dat nu even te zeggen?

Daarop gaf Willem-Alexander aan: “Het lijkt me heel goed, omdat toch heel veel mensen het heel serieus nemen. We kunnen niet altijd alles maar blijven ontkennen, maar op een gegeven moment is dat toch heel goed omdat een verhaal zo groot wordt, om dan toch even te zeggen: even terug naar die dikke duim, want daar moet het gewoon weer in. En dan is het afgesloten daarmee.”

De verslaggever: “Want Amalia had er last van?

De koning: “Nee, dat niet, maar zij moest er zelf heel hard om lachen, dus dan is het prima. Ze geniet van haar school, ze zit goed in haar vel, ze is blij daar en daar wil ze ook blijven.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen