Koning moet lachen om ‘totale onzin’ van De Telegraaf

Geplaatst op Sat 17 Feb 2018 om 10:00

Koning Willem-Alexander en prinses Amalia hebben grote lol gehad om de Telegraaf-‘primeur’ dat ze haar middelbareschooltijd zou afmaken in China. Dat heeft de koning gezegd voor de camera van de NOS. Willem-Alexander opende een tentoonstelling in Den Bosch en een verslaggeefster van de omroep was daar bij. “De afgelopen week was het verhaal in de media dat uw oudste dochter naar China gaat om haar schoolcarrière voort te zetten. Wat kunt u daarover zeggen?

Daarop gniffelde de koning: “Ik moet zeggen: ik kwam woensdag uit Korea. Ik landde in Parijs en zag het nieuws. Ik was heel verbaasd, dus ik dacht: laat ik even Amalia bellen of het waar is of niet, want misschien had ze iets geregeld. Ik kende het verhaal nog niet. Zij heeft er heel hard om gelachen, dus het is absoluut niet waar. Ik verwijs het weer terug naar de dikke duim waar het creatief uit gezogen is. Het is een totaal onzinverhaal.”

De verslaggever zag de twinkeling niet in de ogen van de koning, en vroeg bloedserieus door: “En waarom vindt u het belangrijk om dat nu even te zeggen?

Daarop gaf Willem-Alexander aan: “Het lijkt me heel goed, omdat toch heel veel mensen het heel serieus nemen. We kunnen niet altijd alles maar blijven ontkennen, maar op een gegeven moment is dat toch heel goed omdat een verhaal zo groot wordt, om dan toch even te zeggen: even terug naar die dikke duim, want daar moet het gewoon weer in. En dan is het afgesloten daarmee.”

De verslaggever: “Want Amalia had er last van?

De koning: “Nee, dat niet, maar zij moest er zelf heel hard om lachen, dus dan is het prima. Ze geniet van haar school, ze zit goed in haar vel, ze is blij daar en daar wil ze ook blijven.

Foto: NOS
20 Reacties op “Koning moet lachen om ‘totale onzin’ van De Telegraaf”


 1. Itisi

  een vraag stellen
  een antwoord krijgen
  en dan de vervolgvraag “En waarom vindt u het belangrijk om dat nu even te zeggen?”

 2. joseff

  de journalisten van tegenwoordig zijn wel erg simpel,
  ze tikken maar wat,

  [zal wel een zzper zjn,]

 3. Zaterdag

  De zoveelste blunder van de Telegraaf.

  Niveau daar is sinds de machtsovername van Paul en Wouter laag tot zeer laag.

 4. HansrZ

  @Joseff
  De journalisten van tegenwoordig? Telegraaf journalisten zijn in het algemeen altijd al zo met de waarheid omgegaan!!!

 5. Lodewijk

  Eigenlijk schandalig wat Televaag constant publiceert. Het is een krant die zich de afgelopen tijd constant voor het neoliberale-karretje laat spannen met NEPNIEUWS. Want dat doen zij.
  Als er een uitslag bij het item ‘Wat u zegt’ – niet bevalt dan publiceren wij het niet.
  Rusland dag en nacht overal de schuld van geven, het is gewoon lachwekkend geworden. Als de verkeerslichten in Amsterdam in storing gaan krijgt Poetin de schuld. Vette koppen in dat achterlijke krantje met de verbaasde soepogen van Alexander Transparant die weer een toneelstukje doet. Het is gewoon een zielige krant geworden die ten dode is opgeschreven, zelfs het Telegraaaf-publiek is niet zo gek dat zij er intrappen.

 6. robb

  WE moeten Beatrix bedanken dat we een goede moderne koning hebben die ook tussen het volk staat als er wat te vieren is en ook op zulke onderwerpen ingaat en het niet overlaat aan zijn woordvoerders ,dat majesteitsschennis word afgeschaft vind hij denk ik niet erg hij red zich wel.

 7. David

  Slechte week voor de Telegraaf. Wouter de Winther ging ook al compleet nat in de affaire-Zijlstra deze week….

 8. 071

  ‘ een vraag stellen een antwoord krijgen en dan de vervolgvraag “En waarom vindt u het belangrijk om dat nu even te zeggen?” ‘

  Nou zeg, hoe dom moet je zijn om niet door te hebben dat die vervolgvraag er helemaal niet (meer) toe doet?

 9. Koen

  Zo werkt Telegraaf, daar vindt je geen feiten.

 10. Enzo Voort

  De Telegraaf, het grootste fictiedagblad in topvorm, weet nieuws te brengen nog vóór het gebeurt. Knap hoor.

 11. telegraaf al sinds 40-45 niet betrouwbaar

  De Telegraaf al al sinds 40-45 niet betrouwbaar. Zal nooit veranderen.

 12. Medusa

  Vond het ook al zo’n vreemd ‘nieuws’ alsof onze koning en koningin hun eigen dochter naar China zouden laten gaan.

 13. joseff

  elke krant heeft z”n nepnieuws,
  zelfs t kerkkrantje,

 14. Joop55

  Even naar onze zuiderburen bellen wanneer ze deze flopkrant eindelijk ns willen ontmantelen.

 15. critikast

  Iedereen die De Telegraaf leest heeft de oorlog niet meegemaakt !

 16. Leon

  Gaat gebeuren hoor!
  Als binnenkort de hel uitbreekt hier NL, vluchten ze naar China.
  Net zoals ze overgrootmoeder, maken dat we wegkomen!!
  Amalia je zit dan er al, dus dat scheelt een glas Heineken op een ……
  Ik zeg altijd maar:
  De Franje van Oranje
  Het vertoon van de Kroon
  De eis van het Paleis

  (met dank aan Wim)

 17. anoniem

  @Leon: Als hun overgrootmoeder niet was gevlucht, was ze afgemaakt door de Nederlandse en Duitse criminelen die toen de macht grepen..

 18. Leon

  @anoniem: Maar dan hadden wij nu wel beter bier gehad!

 19. anoniem

  Yes.. Dan had ik dit berichtje waarschijnlijk vanuit een kamer met gas getypt.. :-S

 20. Mediaprak

  Olv Dhr Jansen is De Telegraaf het laatste jaar behoorlijk de weg kwijt. Primeurs (H Zijlstra!) bij conculega Volkskrant. Foeilelijke opmaak. PVV-achtig blijven hakken op publieke omroep (achterhoede gevecht, grijsgedraaide grammofoonplaat) Bij gebrek aan goede copy maar pagina grote foto’s. Bedrijfsmatig is het lek nog lang niet boven. Lezers lopen weg. Waar collega AD nu (met regionale kopbladen) ver uit de grootste krant van Nederland is, weigert regio bladen van TMG (Haarlems Dagblad, NH Dagblad, Gooi & Eemlander ea) Telegraaf copy over te nemen (te tendentieus, geen nieuwswaarde). Alle digitale projecten zijn jammerlijk mislukt of inmiddels (met verlies) verkocht. Tja en als dan je voormalig grootste fan (WA van Oranje ‘las’ vroeger bij ontbijt Telegraaf en bladerde de overige ochtendkranten) je krant afdoet als ‘grote duim’… Dat zou Juul Paradijs nooit geaccepteerd hebben. Tijd voor een nieuwe hoofdredactie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.