John de Mol vindt Hilversum en Media Park superlelijk

Geplaatst op Mon 19 Feb 2018 om 11:00

John de Mol, dé mediatycoon van ons land, vindt Hilversum volledig verpest en het daarop gelegen Media Park verschrikkelijk lelijk. Dat laat hij weten in het jubileumboek ‘100 jaar Mediastad Hilversum’ van Peter Schavemaker, zo meldt Quote. De Mol noemt Hilversum ‘een lelijk dorp, volkomen aangetast door de mensen die daar de afgelopen dertig jaar verantwoordelijk zijn geweest voor de infrastructuur en de uitstraling’. “Die mensen moeten zich diep schamen“, vindt hij.

Vooral de infrastructuur is walgelijk, aldus De Mol. “Als ik er nu doorheen rijd, vreselijk! Het is verkeerstechnisch een zooitje en qua stijl vreselijk. Ondanks dat ik Hilversum op mijn duimpje ken, loop ik vaak vast in alle nieuwe eenrichtingsverkeerstraten.”

Het Media Park is zo mogelijk nog erger, vindt hij. “Dat zijn ook niet de mooiste gebouwen, het doet Oost-Europees aan.

Meer ergert hij zich aan de onnodige toegankelijkheid van het Media Park. “De hele beveiliging van het Media Park vind ik slecht. Het is ook een paar keer gebleken dat het niet zo slim was om alle hekken weg te halen en iedereen gewoon naar binnen te laten lopen. Dat begrijp ik niet helemaal.”

Op het gedeelte waar de studio’s zijn zouden weer hekken moeten komen, vindt De Mol. “Bij liveshows van The Voice moet ik dertig man extra beveiliging inhuren en twee dagen lang politie met honden en bomexperts rond de studio’s 22 en 24, die wij exclusief gebruiken, laten lopen. Ik begrijp niet wat de consumentenwaarde is van een opener Media Park. Er is niks te zien in de straten op het park.”

Hilversum klopte zichzelf eerder nog op de borst over de komst van Talpa naar Hilversum. “Mijn carrière als televisiemaker is, met alle respect global en niet local. De kiem van mijn carrière had op elke plek kunnen zijn, zoals Amsterdam. Ik heb altijd de luxe gehad om mijn eigen woon- en werkplek te kiezen. Dat is ook de reden dat ik nooit heb gekozen voor Amsterdam als werkplek. Dan sta ik altijd in de file. Daar heb ik geen zin in, dat is zonde van mijn tijd. Als ik in Amsterdam zou wonen, dan zou ik misschien ook voor Amsterdam kiezen. Maar ik woon in het Gooi en kies ook voor het Gooi.

Ik praat alleen voor mijzelf, wat anderen doen moeten zij zelf weten. Ik begrijp wel dat Ziggo Sport, NEP, Spil Games en MediaMonks voor Hilversum kiezen en blijven. Het Media Park is goed bekabeld en heeft een goede infrastructuur. Of dit in de toekomst de redding is voor Hilversum Mediastad weet ik niet, een voordeel is het denk ik wel. Maar als Amsterdam zich kwaad maakt leggen ze dit ook af.”

Terug naar Hilversum. Dat dorp is in verval geraakt, vindt hij. “Het stationsplein was vroeger een ongelofelijk leuk en warm plein, met gezellige kroegen en een prachtig treinstation. Moet je eens kijken wat daar van gemaakt is, dat is toch te vreselijk voor woorden.”

Het boek 100 Jaar Hilversum Mediastad kunt u hier kopen.

Foto: NOS
35 Reacties op “John de Mol vindt Hilversum en Media Park superlelijk”


 1. Linda la Talpa

  Alsof John de proleet ooit in de trein zit.

 2. Wim

  Top! Hij heeft helemaal gelijk.

 3. Sjaak

  Dat krijg je als je de politiek overlaat aan wat amateurtjes die in hun vrije tijd wat bijrommelen in de gemeenteraad en zich gek laten maken door projectontwikkelaars die snel even hun zakken willen vullen.
  Dit land heeft geen enkele visie en de grote leider ginnegapt overal een beetje om.
  Zolang burgers losers als Rutte en Pechtold blijven stemmen verandert er geen moer in dit land. Kunnen we ons vanavond weer druk maken in DWDD en bij Jinek over die 12 transgenders in ons land.

 4. Bg

  Heel Nederland is lelijk.

 5. kenner

  bedankt john en je zus was vroeger ook warm en gezellig en kijk nu eens

 6. Ron

  Als oud Hilversummer geef ik hem helemaal gelijk. Je kunt dat Mediapark ook veel beter laten smoelen dan dat het nu is. Eigenlijk staat het erg stil in de tijd ook.

 7. Bart

  @Sjaak Helemaal waar!

 8. Ano Nymous

  De muziekmarkt is doir John de Mol totaal verziekt. Een lelijk commercieel gedrocht uit zijn koker heeft daar voor gezorgd. De Mol moet niet zo janken…

 9. SOLANGE

  Zijn dat je problemen

 10. OMG

  Dat krijg je als je een veredeld dorp de waan geeft een stad te zijn. Megalomane projecten, ontbrekende visie en amateur-politiek hebben van Hilversum het gedrocht van ‘t Gooi gemaakt.

 11. Simon

  eerlijk is eerlijk de gebouwen op het MediaPark zijn alles behalve mooi.
  Zeker van buiten komt het heel naoorlogs over of zoals John de mol zelf zegt, Oost-Europees.
  Volkomen mee eens.
  Het is niet als je daar loopt dat het daar glitter and glamour is.
  Er mogen wel wat gevels vernieuwd worden, niet opknappen gewoon een hele nieuwe uitstraling weg met die vieze oude stenen.
  Hekken, mogen ook terug.
  Het zou toch logisch zijn als dingen zijn afgesloten waar iemand niet hoeft te zijn.

 12. Endanditnog

  SUPER LELIJK ZIJN OOK VEEL PROGRAMMA’S VAN DE MOL EN WAT DACHT JE VAN ZIJN ZOON OOK NIET DE KNAPSTE.. KORTOM JOHN DE MOL IS EEN VERWEND MANNETJE!👺

 13. ali

  wij vinden je rotte oplichterkop ook heel lelijk.

 14. Henk

  John is Utopia nog steeds echt en zonder scripts?? Dat zei je toch in de lancering van dit programma?

 15. Mediaprak

  Hilversum: Die foeilelijke apenrots op het stationsplein (UWV is er uit schaamte weggegaan) Het lelijkste pand van Nederland (Silverpoint) er vlak achter. Winkelcentrum (Hilvershof en voormalig V&D pand) staan half leeg. Een éénrichtings stratenplan waardoor gasten van Radio 1 regelmatig te laat komen. Een filevol 2 baans weggetje van de A1 naar Mediapark… En Mediapark zelf? DDR bunkers en allergaartje van jaren ‘60 bouw. Na 18:00 uur uitgestorven. Amsterdam had bijna BNNVARA binnen, maar ze konden geen koper voor huidig Vara-pand vinden. Oude Avro studio staat nog steeds leeg. Kortom JdM heeft volkomen gelijk. Ziekenhuis Gooi Noord in Blaricum komt over een jaar leeg. Prima plek voor Talpa Media.

 16. Lodewijk

  Dankzij jouw politieke partijtje VVD is alles verziekt Johny Boy. Alle kleine ondernemertjes de nek omdraaien. En die stumpers van oproepkrachten van zg beveiligers kosten geen drol.

 17. west

  Nee Amsterdam is een heerlijke stad om in te wonen NEE DUS
  ze gaan er daar ook 15- 20 jaar van hun leven eerder dood

 18. Inside_Hillywood

  Hij heeft groot gelijk, Hilversum is een pauperzooi geworden. Daarom zelf ook maar naar 1 v/d dorpjes er omheen getrokken, net als John.

  @mediaprak Het lelijkste is het oude GAK gebouw op het stationplein, wat nu eindelijk de vlakte gaat. Wat een gedrocht.

 19. ron

  John doe er dan iets aan en niet alleen je zakken vullen.

 20. west

  @ inside Hillywood wees blij dat je niet in AMSTERDAM woont, tussen al die junks
  onbetaalbare gemeente tarieven en de vele toeristen
  Hilversum is gewoon een mooi dorp ,maar ook de crisis heeft togeslagen<
  net zoals in veel gemeenten !en lelijke gebouwen??? hetis maar net of je zoiets mooi vind of niet, smakenverschillen nou eenmaal !
  En het mediapark is geen pretpark,of waar je kunt funshoppen zoals op meubelcentra`s ,maar een werkterrein waar gewoon gebouwen op staan, en mensen die daar het werk doen voor ons radio en tv genot !
  we gaan toch ook niet klagen over de lelijkheid van industrie terreinen!!!!
  En het Italiaanse marmer aan de gevels op de gebouwen / torens /van de NPO dat in de ogen van outsiders zo vuil is , is juist de bedoeling geweest van de architect!

 21. Curryworst

  Hilversum is ook oerlelijk (geworden) en al meer dan 20 jaar verkeersproblematiek. Hilversummers vervloeken het zelf.
  Het Mediapark heeft inderdaad de uitstraling van Oosteuropese woonblokken in verval.

 22. Alex

  Oplossing voor het mediapark zou zijn om een enorm aantal bomen te planten en er een Mediabos van te maken.

 23. DAAN

  Alles SBS6 maar wel een camping zender blijft!

  Is dit de droom van John de Mol
  http://www.opdecamping.tv/

 24. Paulus

  Hij kan zich beter bezighouden met zijn zoveelste verliesgevende televisiezender.

 25. west

  @ curry worst Heb Nooit verkeersproblemen in Hilversum hoor ! alleen een keer dat de Gijsbrecht open lag , en er dagelijks een verkeess file ontstond , en dat is gewoon onderhoud , maar verder niets aan de hand !
  Maar het zeuren op alles vind ik heel gewoon geworden hier !
  positieve reacties op berichten worden steeds zeldzamer !
  Hilversum…. daar is niets mis mee !

 26. Wollter

  Dat vierkante Beeld & Geluid – gebouw, dat vind ik pas lelijk!

 27. PauIus

  Wollter
  Net als je gezicht.

 28. ox

  toch zie ik overeenkomsten met zijn televisie-werk.

 29. Natte Krant

  Hij heeft gelijk!

 30. George

  Bij Talpa Radio moeten de dj’s werken onder een zeer corrupt beleid van dictator John de Mol. Van dictator De Mol moeten deze dj’s verplicht elke dag dezelfde muziek draaien, en zodra ze zelf ook maar één zelfgekozen nummertje draaien, krijgen ze het aan de stok met John en is de kans aanwezig dat ze eruit worden gewipt. Jeroen van Inkel en Ruud de Wild zijn niet voor niets bij Talpa Radio vertrokken. Die kennen het klappen van de zweep, en kijken dan ook niet bepaald positief terug op hun tijd bij Talpa Radio. John de Mol doet alleen maar wat-ie zelf wil! Of de luisteraar het nou waardeert of niet. John, je drijft alleen maar je eigen zin door door je radiozenders steeds dezelfde platen te laten draaien! Dat wil de luisteraar niet! Die wil ook weleens een vergeten hitje horen. John, als ik je een advies zou mogen geven: luister naar je luisteraars. Pas je aan aan hen, maak je radiostations zoals je luisterpubliek het wil hebben, dan worden je zenders veel prettiger om naar de luisteren. ;-)

 31. Peter

  Nou John, kijk eerst maar eens naar de tv zenders die je naar de verdommenis helpt met je inhoudelijke geneuzel.

 32. Wollter

  PauIus 16:01, jij weet hoe ik er uitziet, nu moet ik gaan oppassen.

 33. Peter

  Multihyphenate is uitgegroeid tot een globale ziekte waardoor kwaliteit van werk is verdwenen.

 34. BRAAK

  En ik vind jou lelijk met je botoxkop.

 35. JdM

  Beste Braak,
  voor jou is het ‘U’.
  Onthou dat.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.