Jinek wilde geen weerwoord van Argos in Joop-zaak

Eva Jinek zat maandagavond niet op een weerwoord van het VPRO-programma Argos en hun onderzoekspartners De Groene Amsterdammer en Investico te wachten in de zaak rondom Joop van den Ende. Dat zegt Argos-journalist Eric Arends op Twitter. Argos en partners beschuldigen Van den Ende ervan een sjoemelfilantroop te zijn en daar liep de musicaltycoon maandagavond helemaal over leeg in de Jinek-show. Veel kijkers vroegen zich af waar het weerwoord van Argos was.

Dat vroeg Argos zichzelf echter ook af. “We hebben Jinek ruim voor de uitzending gebeld. Men had geen interesse. We hadden er graag bij gezeten. Of achtergrondinfo verstrekt. Ten behoeve van de discussie. Maar Jinek had geen interesse.

Waarom pleegt Jinek geen hoor en wederhoor? “Redacties van talkshows vinden het dan vaak ’te ingewikkeld’ worden voor de kijker. Of een gast komt slechts op voorwaarde dat de ’tegenpartij’ weg blijft. Maar ik ken de overwegingen van Jinek in dit geval niet.

Jeroen Trommelen, hoofdredacteur van Investico, is ook not amused. “Gemiste kans van Jinek om Joop van den Ende te ‘interviewen’ over zijn liefdadigheidsgeld, zonder zelfs maar bij Argos of De Groene Amsterdammer of Investico te hebben geïnformeerd naar onderzochte feiten. Waarom wil een talkshow geen gebruik maken van onderzoeksjournalistiek?

De onderzoeksjournalisten vinden dat Van den Ende een te eenzijdig verhaal kon houden in de talkshow van Eva Jinek.

Lees ook:
VPRO: ‘Joop van den Ende is een sjoemelfilantroop’ (zaterdag 3 februari)
Joop van den Ende wordt misselijk van de VPRO (vandaag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen