Jan Slagter verdedigt publieke waarde Bed & Breakfast

Geplaatst op Fri 16 Feb 2018 om 11:30

Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt het niet terecht dat zijn programma Bed & Breakfast bij het ministerie van OCW op een lijstje staat van programma’s niet thuishoren bij de NPO. Dat heeft hij gezegd in RTL Boulevard. Slagter is niet heel erg onder de indruk van het lijstje. “Het is een beetje een storm in een glas water. Als we naar de Mediawet kijken en we kijken naar ons portfolio van: welke programma’s zouden dan eventueel buiten de boot vallen, dan stond Bed & Breakfast erbij.”

Programma’s die te veel amusement zijn kunnen onder bepaalde voorwaarden toch gewoon blijven, aldus Slagter. “Die voorwaarden houden in dat je bepaalde leeftijdsgroepen moet bereiken die normaal gesproken moeilijk bereikbaar zijn. Ook is er het doorkijkeffect, waarbij je een amusementsprogramma programmeert en erna een cultureel programma bijvoorbeeld, waardoor mensen blijven hangen.”

Bed & Breakfast is echt publieke omroep, vindt Slagter, die overigens ook Frans Bauers Curling Quiz verdedigt. “Ik vind eigenlijk Bed & Breakfast niet een puur amusementsprogramma. Het is een programma dat over ondernemers gaat die een bed and breakfast zijn begonnen en die worden getest door andere ondernemers die ook een andere bed and breakfast hebben. Bovendien leer je ook iets van de omgeving. Dus echt: het is geen plat amusement.”

Gaat hij door als de NPO hem terugfluit? “We moeten ons wel houden aan de Mediawet. Als er staat dat je niet door rood mag rijden, dan moeten we dat ook niet doen.”

Maar de fans van Bed and Breakfast hoeven zich echt geen zorgen te maken. De komende twee, drie jaar is het nog steeds Bed and Breakfast.”

Foto: RTL Boulevard
16 Reacties op “Jan Slagter verdedigt publieke waarde Bed & Breakfast”


 1. Medusa

  Ik vind bed and breakfast een heel leuk en informatief programma om naar te kijken. Iedere week leer je weer iets nieuws. Ook over de mensen zelf. Jammer dat niet iedereen er zo over denkt.

 2. Henk

  Wat een gezeik weer in dit land door bemoeienissen van instanties en inmenging van de overheid.

  Laat programma-inhoud toch gewoon over aan de omroepen. Vroeger hadden we ook Rons Honeymoon Quiz en leuke kluchten met Piet Bambergen op de buis.

 3. Enzo Voort

  Sport, B&B en meer van dergelijke progs. kunnen naar de commerciëlen, Nederland 3 kan worden opgeheven. Scheelt meteen weer vele miljoenen belastinggeld.

 4. anoniem

  @Enzo Voort: ah, u wilt een staatsomroep met alleen maar serieuze informatie? Denkt u dat er dan nog veel mensen zullen kijken?

 5. anoniem

  Het gaat denk ik erom dat onze publieke omroep een interessant, leuk en gevarieerd aanbod levert, waardoor zoveel mogelijk NL-ers er graag op afstemmen. En dat hoeft niet allemaal mijn smaak te zijn.. :-)

 6. karel

  Straks betalen we allemaal mee voor culturele elite programma’s waar geen hond naar kijkt.

 7. Ano Nymous

  Karel. Nog altijd beter dan die afstompende, inhoudsloze pulpTV van RTL…

 8. anoniem

  Er is vast nog wel een middenweg te vinden voor ‘culturele elite programma’s waar geen hond naar kijkt’ en ‘afstompende, inhoudsloze pulpTV’.. :-)

 9. west

  @enzovoort bent u lid van Kerk en leven, of zoiets !

 10. Diderick

  Het is idd raar dat B&B op die lijst staat. De publieke omroep kan volgens de rechtse partijen niet somber en elitair genoeg zijn. Want stel je toch eens voor dat de commerciële zenders opeens hun best moeten doen om kijkers te gaan trekken. Er zou eens een onderzoek moeten komen naar de contacten die de commerciële zenders hebben met politici, want ergens deugt er iets niet.

 11. Dennis

  B@B is oud bollig en traag programma, waar mensen met veel geld niet weten wat ze er mee moeten doen.

  Omroep Max hoort mij doel groep te zijn, maar alles zo traag en sloom.

 12. Marko Jablan

  Toevallig gisteravond gezien. Met een andere montage is het programma zo van die lijst af. Geen herhalingen vlak voordat de enveloppen open gaan en de uitstapjes tijdens het verblijf wat langer monteren, dan kun je er zo een cultureel programma van maken.

  Eigenlijk is dit een programma waar we graag naar kijken, net zoals ‘Groeten van Max’. We verhuren zelf iets en dan zijn dit soort programma’s ideaal om te zien wat je niet moet doen of beter kunt doen. Het helpt om kritisch te blijven.

 13. 123

  Eens met Slagter m.b.t. Bed & Breakfast: het laat de kijker ook de (uit)hoeken van Nederland zien, inclusief geschiedenis en gewoontes. Maar De Curling Quiz? Ik begrijp nog steeds niet waarom dát nog op de buis is.

 14. Bart

  @123 En dat De Curing quiz ook goedkeuring heeft gekregen om in productie genomen te worden. Echt onbegrijpelijk.

 15. Annoniemus

  Ome Jan kan over een tijdje naar zijn eigen opgezette bejaardenhuis !

 16. Joop55

  Het programma heeft een publieke doel, het vermakelijk kunnen lachen om die geitensokkentypes die lopen te mierenne*ken of een kamer wel vol schilderijen hangt, of het de ontbijttafel wel lijnrecht gedekt is en bovenal zestig plussers die ”vrije tijd” wel heel serieus nemen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.