Jan Slagter niet zo blij met Margriet van der Linden

Omroep MAX-baas Jan Slagter is niet zo heel enthousiast over de aanstelling van Margriet van der Linden als host van de DWDD-vervanger. Dat heeft hij laten blijken in het Mediaforum op NPO Radio 1. De NPO onthulde gisteren dat het Van der Linden is die vanaf de lente zes maanden lang per jaar te zien zal zijn op het tijdstip van DWDD, nu Matthijs van Nieuwkerk gaat minderen met tv. Daar is Slagter niet onverdeeld enthousiast over. “Het is een verrassende keuze“, zegt de omroepbaas.

Volgens Slagter is Van der Linden nog wel héél erg onbekend. “Ik weet niet heel veel van deze mevrouw. Ik weet dat ze MolTalk doet en ooit de Mol was in Wie is de Mol, maar qua presentatie… Ze heeft Zomergasten gedaan, goed, oké, maar het is denk ik niet een presentatrice die iedereen echt heel goed kent. Je moet toch echt wel op Zomergasten willen afstemmen.”

Toch zegt haar geringe bekendheid niet alles, aldus Slagter. “Maar goed, Eva Jinek kenden we ook alleen van het Journaal en is ook een grote geworden. Ik vind het toch een verrassende keuze.

Slagter heeft het idee dat Van der Linden het misschien wel is geworden omdat NPO-baas Shula Rijxman per se een vrouw wilde. “Het moest een vrouw worden. Ik vraag me dan af: waren er ook mannen? Is het echt wel de beste geworden of is het de beste vrouw geworden? Dat kun je je afvragen.

Het lijkt wel een gedwongen zet, aldus de MAX-baas. “We hebben haar nog nooit bij de KRO-NCRV gezien. Ze heeft voor de VPRO gewerkt. Ik vind haar zelf meer een BNNVARA-vrouw. Ze doet nu voor de Avrotros ook MolTalk, dus ze is van alle markten thuis. We gaan het zien. Ik geef het voordeel van de twijfel. Het is een lastige klus.”

Het is niet erg als een presentator een keer wisselt van omroep. Kijk naar Eva Jinek. Die zat bij de NOS, ging naar WNL en zit nu bij KRO-NCRV. Mij gaat het er meer om dat ze nog nooit iets voor de KRO-NCRV heeft gedaan. Waren er geen andere kandidaten? Dat lijkt me ook wel interessant om te weten, maar dat zullen we nooit weten.”

Dieuwke Wynia, tot voor kort de hoofdredacteur van DWDD, had ook een voorstel ingestuurd, maar die is het niet geworden. “Dieuwke had ik hoog ingeschat. Zij is altijd eindredactrice geweest van DWDD. Ik denk dat zij met een heel goed voorstel is gekomen, maar dat heeft het niet gehaald. Er waren drie voorstellen en men heeft er één gekozen. Dat is deze geworden.”

Ik vind het altijd een beetje kort door de bocht van: ‘Het moet een vrouw worden!’ Alsof zij achtergesteld zijn in de media. Voor mij had het net zo goed een man mogen zijn.”

Veel andere tv-prominenten hebben zich wél lovend uitgesproken over de aanstelling van Margriet van der Linden, zo is te lezen in het AD-artikel Collega’s lovend over Margriet van der Linden.

Lees ook: Onvrede bij BNNVARA over procedure DWDD-vervanger (vanochtend)

Foto: NPO Radio 1

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen