Jan Slagter niet zo blij met Margriet van der Linden

Geplaatst op Thu 15 Feb 2018 om 11:00

Omroep MAX-baas Jan Slagter is niet zo heel enthousiast over de aanstelling van Margriet van der Linden als host van de DWDD-vervanger. Dat heeft hij laten blijken in het Mediaforum op NPO Radio 1. De NPO onthulde gisteren dat het Van der Linden is die vanaf de lente zes maanden lang per jaar te zien zal zijn op het tijdstip van DWDD, nu Matthijs van Nieuwkerk gaat minderen met tv. Daar is Slagter niet onverdeeld enthousiast over. “Het is een verrassende keuze“, zegt de omroepbaas.

Volgens Slagter is Van der Linden nog wel héél erg onbekend. “Ik weet niet heel veel van deze mevrouw. Ik weet dat ze MolTalk doet en ooit de Mol was in Wie is de Mol, maar qua presentatie… Ze heeft Zomergasten gedaan, goed, oké, maar het is denk ik niet een presentatrice die iedereen echt heel goed kent. Je moet toch echt wel op Zomergasten willen afstemmen.”

Toch zegt haar geringe bekendheid niet alles, aldus Slagter. “Maar goed, Eva Jinek kenden we ook alleen van het Journaal en is ook een grote geworden. Ik vind het toch een verrassende keuze.

Slagter heeft het idee dat Van der Linden het misschien wel is geworden omdat NPO-baas Shula Rijxman per se een vrouw wilde. “Het moest een vrouw worden. Ik vraag me dan af: waren er ook mannen? Is het echt wel de beste geworden of is het de beste vrouw geworden? Dat kun je je afvragen.

Het lijkt wel een gedwongen zet, aldus de MAX-baas. “We hebben haar nog nooit bij de KRO-NCRV gezien. Ze heeft voor de VPRO gewerkt. Ik vind haar zelf meer een BNNVARA-vrouw. Ze doet nu voor de Avrotros ook MolTalk, dus ze is van alle markten thuis. We gaan het zien. Ik geef het voordeel van de twijfel. Het is een lastige klus.”

Het is niet erg als een presentator een keer wisselt van omroep. Kijk naar Eva Jinek. Die zat bij de NOS, ging naar WNL en zit nu bij KRO-NCRV. Mij gaat het er meer om dat ze nog nooit iets voor de KRO-NCRV heeft gedaan. Waren er geen andere kandidaten? Dat lijkt me ook wel interessant om te weten, maar dat zullen we nooit weten.”

Dieuwke Wynia, tot voor kort de hoofdredacteur van DWDD, had ook een voorstel ingestuurd, maar die is het niet geworden. “Dieuwke had ik hoog ingeschat. Zij is altijd eindredactrice geweest van DWDD. Ik denk dat zij met een heel goed voorstel is gekomen, maar dat heeft het niet gehaald. Er waren drie voorstellen en men heeft er één gekozen. Dat is deze geworden.”

Ik vind het altijd een beetje kort door de bocht van: ‘Het moet een vrouw worden!’ Alsof zij achtergesteld zijn in de media. Voor mij had het net zo goed een man mogen zijn.”

Veel andere tv-prominenten hebben zich wél lovend uitgesproken over de aanstelling van Margriet van der Linden, zo is te lezen in het AD-artikel Collega’s lovend over Margriet van der Linden.

Lees ook: Onvrede bij BNNVARA over procedure DWDD-vervanger (vanochtend)

Foto: NPO Radio 1
29 Reacties op “Jan Slagter niet zo blij met Margriet van der Linden”


 1. Ron

  Matthijs van Nieuwkerk was ook volslagen onbekend toen hij met DWDD begon, dus geen sterk argument. We gaan het zien hoe ze er vanaf gaat brengen.

 2. Snap

  Ze doet ook de Tafel van Taal Jan

 3. anonymous

  Margriet is ook niet geschikt, Jan heeft gelijk

 4. cynthia

  100% gelijk, dit ging niet om de beste maar om het geslacht. En dan kan NPO weer even pronken met haar diversiteit want ze is ook nog lesbienne dus dubbel bonus.
  Maargoed, nu ze er toch is hoop ik dat ze met een leuk programma komt.

 5. Cindy

  Heeft jarenlang bij RTL5 gezeten in de tijd van Nieuws en Weer. Ze kan echt wel wat hoor.

 6. Suomynona

  @ Ron

  Dat is niet helemaal waar: hij presenteerde op dat moment al twee jaar Holland Sport en was ook te zien geweest als host van het vooravondprogramma TV3.

 7. robb

  Margriet van der Linden is geen vrouw tien in een dozijn dus geef haar een kans wat me wel verbaast dat avro/tros niet meededen in de zomer moet je toch een licht programma neerzetten ideaal voor die omroepen.

 8. SOLANGE

  Wij van WC eend denken dat het een flop wordt !!!

 9. Appelsap

  In het politiek klimaat waar we heden in leven met genderneutraal, homos en regenbogen is het een goede keuze… of het de keuze is waar kijkend Nederland op zit te wachten gaan we straks zien. Ze mag het 6 maanden proberen deze zomer… we kunnen zeg maar op de kalender verlangend kijken naar de datum dat Matthijs weer begint….

 10. snuifje

  BREAKING: ERLAND TREEDT AF!

 11. Ron

  Bron?

 12. Henk

  ABDICATIE ERLAND GALJAARD

 13. Peanut

  One down…

 14. Gerard

  Intelligent, gevat, vrouwelijk, sexy, niet al te zwaar op de hand, kortom: Dionne Stax.
  Zij had dit natuurlijk moeten gaan doen.

 15. Bart

  Dieuwke Wynia had ook een voorstel ingestuurd. Dan had het meer en meer van het zelfde geworden. Mevrouw Wynia heeft er voor gezorgd dat DWDD een grote eenheidsworst is geworden met elke keer de zelfde koppen.

 16. Gerard

  Intelligent, gevat, vrouwelijk, se><y, niet al te zwaar op de hand, kortom: Dionne Stax.
  Zij had dit natuurlijk moeten gaan doen ipv een zuur manwijf in jute zakken.

 17. Gerard

  @ Henk

  Is al sinds eind vorig jaar aan de orde.

 18. Schrik

  Breaking! Erland Galjaard stapt op!!!

 19. 071

  @Ron:

  http://rtlnieuws.nl/rtlboulevard/erland-galjaard-vertrekt-bij-rtl

 20. Maaike de Wit

  @Schrik
  Heel goed dat Erland Galjaard nu aangeeft dat hij binnenkort opstapt. Dit had hij al veel eerder moeten doen, zo’n 5-8 jaar geleden.
  Wat heeft hij er de laatste jaren een zooitje van gemaakt!
  Het ene na het andere pulpprogramma werd op de argeloze RTL-kijker afgevuurd. Zo erg dat men op een gegeven moment zelfs niet meer doorhad hoe inhoudelijk slecht het allemaal was geworden.
  Ik zal hem en zijn, veelal gestolen, pulpformats geen moment missen, het kan er alleen maar beter op worden.
  Hopelijk neemt iemand zijn plaats in die RTL en met name RTL 4 weer terug op de kaart zet met fatsoenlijke programma’s en programmaformats.

 21. Bears' den

  Ik erger me dood aan dit mens..
  Zo niet leuk om naar te kijken!
  Vervellende kop zit erop..

 22. Frietje achmed

  Die ouwe smeerpijp denkt dat hij Hugh Hefner is met zijn jonge vriendinnetjes bah bah

 23. Curryworst

  Jan Zure Ouwe Løl Slagter.

 24. Ron

  Slagter is een zuurpruim. Altijd geweest en zal altijd zo blijven.

 25. Wendy

  Humberto Tan
  ✔ @HumbertoTan

  Dank je wel Erland Galjaard. Na 21 jaar vertrek je bij RTL. Zonder jouw energie, inspiratie en vertrouwen zou RTL Latenight er niet zijn geweest en daar zal ik je altijd dankbaar voor blijven. #rtl #rtlln #ErlandGaljaard

  12:09 PM – Feb 15, 2018 · Amstelveen, Nederland

  42

  See Humberto Tan’s other Tweets

  kijk er zijn ook mensen die net zoveel van hem houden als ik

 26. Mark

  Jan had zeker liever Tijd Voor MAX op prime time gehad?

 27. Ikke

  Veel tv-prominenten lovend over Margriet van der Linden… De smaak van prominenten doet er niet toe. Televisie wordt gemaakt voor de kijkers thuis!

 28. dit gaat m niet worden

  Dat is echt een verkeerde keus.

 29. critikast

  De “prominenten” zijn de mede-grachtengordelbewoners van Margriet, die alvast solliciteren naar een bezoekje straks aan DWDD. Zij heeft geen uitstraling, geen enthousiasme, geen binding met het “volk”, geen verstand van muziek en een erg eenzijdige kennis van zaken over de maatschappij waarin qwe leven. Kortom: Bij voorbaat al tot mislukken gedoemd deze keuze !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.