Jan Kooijman danst kijkcijferravijn in

Jan Kooijman maakt de slechte start van het door hem bedachte reisprogramma Dance Around The World niet goed op NPO 3. Waar hij vorige week teleurstelde met 150.000 kijkers (2,4 procent), keken er gisteren nóg minder mensen: 101.000 kijkers (1,7 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Wat Anna Nooshin was om half negen, was Jan Kooijman om half tien: de grote verliezer van het tijdslot. Alle andere toptien-zenders trokken gelijktijdig een groter kijkerspubliek.

Dance Around the World is koren op de molen van critici die de NPO verwijten een reisbureau te zijn die van belastinggeld leuke tv-reisjes uitdeelt aan presentatoren. Zo is er Katja Schuurman die onlangs opschepte over haar NPO-reis naar Thailand, en is er nu dus Jan Kooijman.

Het is overduidelijk dat vooral Kooijman en zijn Vlaamse collega hebben genoten van hun tv-reisjes, want de kijker laat het massaal afweten. Die zitten, net als vorige week, niet te wachten op de dansende Kooijman.

Overigens beklaagde Kooijman zich vorige week nog over het verre-reizen-gehalte van het Dance Around the World-reisschema. Het liefst had hij ook nog naar Nieuw-Zeeland en Hawaii afgereisd.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen