Humberto Tan eiste afzegging Angela de Jong bij DWDD

Humberto Tan wilde in september niet in De Wereld Draait Door aanschuiven als Angela de Jong tegenover hem zou zitten. Daarom heeft de redactie haar afgezegd. Dat heeft AD’s tv-kenner onthuld in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Tan gaf bij Matthijs van Nieuwkerk zijn allereerste tv-interview over de ingestorte kijkcijfers van RTL Late Night, maar draaide om de hete brij heen. Angela de Jong had hem van repliek kunnen dienen, maar daar had Tan absoluut geen zin in.

De Jong bleef op verzoek van Tan thuis. “Humberto wilde niet met mij aan één tafel. Toen werd ik afgebeld. En netjes, moet ik heel eerlijk zeggen. Ze hadden het al een paar dagen van tevoren gemeld van: ‘We zijn er nog mee bezig.’ Ik heb er geen boze column over geschreven, geloof ik hè?

Als DWDD zou vasthouden aan De Jong, dan zou Tan niet komen. “Hij had het als voorwaarde gesteld. Dat is wat ik begreep, maar ik heb hem er zelf niet over gesproken. Het is mij wel zo verteld door de hoofdredacteur van De Wereld Draait Door.

De Jong is een van de weinige mediaprominenten die de van zijn sokkel gevallen Humberto Tan aan durft te pakken. “Ik weet niet of ik hem keihard aanpak. Volgens mij kan ik behoorlijk invoelend met een gestrekt been erin gaan.

Bij DWDD had De Jong kunnen doen wat Van Nieuwkerk liet liggen. Hij pakte Tan met fluwelen handschoenen aan. “Dat vond ik ook een behoorlijke teleurstelling van de kant van Matthijs van Nieuwkerk. Hij had ook wat steviger kunnen doorvragen en cijfers paraat kunnen hebben dat het verhaal over zijn bereik niet klopte.

Overigens heeft ze niets tegen Humberto Tan persoonlijk. “Ik heb hem nooit persoonlijk ontmoet en hij heeft me ook nooit afgewezen in de kroeg, want dat wordt ook nog wel eens gesuggereerd. Niets van dat al. Ik merk alleen wel dat ik het heel jammer vind dat iemand waar ik met heel veel plezier naar keek nu met de pet gooit naar zijn programma.

De Jong blijft bij haar oordeel over Tan. Ze vindt hem laks overkomen. “Ik krijg te veel het gevoel dat hij binnenkomt om tien uur, zijn kaartjes pakt en de vragen oplepelt die de redactie voor hem bedacht heeft. Als je naar Pauw en Jinek kijkt, krijg je het gevoel dat ze er bovenop zitten.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen