Hugo Borst terug op tv met alzheimer-realityserie

Geplaatst op Thu 15 Feb 2018 om 15:00

Hugo Borst keert terug op televisie met een realityprogramma waarin hij samen met Adelheid Roosen – hun moeders werden dement – tijd doorbrengt in het Rotterdamse verpleeghuis De Leeuwenhoek. Het programma is vanaf april prime time te zien op NPO 2. Dat heeft omroep Human laten weten. In De Leeuwenhoek kijken ze hun ogen uit. “Vaak zijn ze ontroerd, soms verbaasd, ze schieten in de lach, voelen compassie en ze zijn ook weleens heel boos“, aldus de omroep.

Van de directeur van de Rotterdamse zorginstelling Humanitas mogen Adelheid en Hugo wekenlang overal bij zijn, Adelheid blijft zelfs nachtjes over in het turbulente verpleeghuis. “Alles mag gefilmd, ook als er te weinig personeel staat en bewoners liefdevolle zorg en aandacht tekortkomen.”

Of De Leeuwenhoek representatief is voor de staat van de verpleeghuiszorg in Nederland? Tja. Er gaat veel goed. Er gaat genoeg fout. Het doet er niet zo toe. Het kan gewoon beter. Maar dan moeten we in ieder geval wel begrijpen wat iemand die dement is zelf ervaart. Dat proberen Adelheid en Hugo nog beter te snappen.”

‘In De Leeuwenhoek’ is een zoektocht van Adelheid Roosen en Hugo Borst naar hoe de zorg voor dementerenden beter en menselijker kan.

De vierdelige serie, geproduceerd door De Familie Film & TV, wordt vanaf donderdag 19 april wekelijks om 20.25 uur uitgezonden door Human op NPO 2.

Foto: Human
8 Reacties op “Hugo Borst terug op tv met alzheimer-realityserie”


 1. Curryworst

  Wel ja, nog meer bejaardentelevisie op de NPO.

 2. joost

  Ik ga zo langzamerhand twijfelen aan de opzet van Hugo Borst om de ziekte van zijn moeder op deze wijze telkens te exploiteren.

  Zijn bedoeling voor aandacht in tehuizen , vond ik OK.
  Maar zijn structurele columns in het AD, het regelmatige optreden erover bij DWDD, nu weer een apart programma over die ziekte , vind ik overdreven.
  Gaat het uiteindelijk toch weer om geld Hugo ?
  Jouw moeder is niet de enige met alzheimer hoor.

 3. T

  Hoe zit het met de wilsbekwaamheid van deze mensen om op TV te komen? Beslist de familie het? En als er geen familie is? Dit zijn mensen die zo ver heen zijn, dat ze zelf totaal geen rationele beslissingen kunnen nemen.

  Het is nogal wat vind ik, om ze zo op TV te gooien.

 4. JD

  Gatver, dat eeuwige gejank over zijn moeder. Dit hoort bij ouder worden. Get over it en val de rest van nederland er niet mee lastig

 5. Chac

  15:18

  Gelukkig dat je het zelf ondervind

  Deze vieze uitziende vent en trouwens alle bners grijpen alles maar dan ook alles aan om wat extra euros op hun bankrekening
  Heleen van rooyen nog zon judas die der eigen moeder uitbuitte voor een vreselijke documentaire waarin het vooral om heleen ging
  Of gordon met zijn neppe trouwshow terwijl nu weer duidelijk word dat hij gewoon een relatie had tijdens het maken van het programma

  Het narcisme van bners is echt tot ongekend niveau gestegen
  Zal er nou nooit eens iemand opstaan en zeggen het stopt nu gewoon ?

 6. Marko Jablan

  @Joost: waarschijnlijk is het omgekeerd. Dementie is op zich een onderwerp, dat de moeite waard is. Net zoals vele andere ziektes en de manier van omgaan ermee. Maar tegenwoordig komt zo’n programma er alleen als er ‘bekende gezichten’ in zitten of het presenteren. Daarom met Hugo Borst en Adelheid Roosen. Waarbij Adelheid mij veel interessanter, authentieker lijkt.

 7. Krezus Jistus

  Hugo & Adelheid, dan is de gunfactor erg ver weg

 8. critikast

  Geen enkel probleem met Hugo, wel met die aanstelster eerste klasse met haar krassende stemgeluid.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.