Henny Huisman: ‘Anita Witzier geen Mies Bouwman’

De tv-lessen van Mies Bouwman zijn niet bij iedereen aangekomen. De ene presentator heeft wél een vleugje Mies, maar de ander heeft dat totáál niet. Dat zegt de tv-dino vandaag in gesprek met het AD. Bouwman wordt bejubeld om het feit dat ze ondanks haar sterrendom altijd zo benaderbaar is gebleven. “Nu had Mies ook wel iets unieks: ze was zowel chic als volks. Zij kon zo door het televisiescherm de huiskamer komen binnenwandelen. Ze was je buurvrouw, vriendin of familie.

Het leek wel alsof er totaal geen afstand was tot Bouwman, aldus Huisman. Sommige presentatoren missen volgens hem dat beetje Mies. “Als mensen Ivo Niehe op straat aanspreken, is het: ‘Hallo meneer Niehe’. Bij haar was het: ‘Hey Mies!’ Chantal Janzen heeft dat, Caroline Tensen ook, Anita Witzier weer minder. Zij is toch wat koeler.

Van de empathische, hartelijke en toch scherpe presentatiestijl van Bouwman kunnen veel tv-lui van nu nog wat leren, aldus Huisman. “Haar menselijkheid bijvoorbeeld“, zegt hij.

Wat ze deed, vond ze écht leuk. En daar is volgens mij momenteel een schreeuwende behoefte aan. Mies ‘mocht weer vanavond’. Tegenwoordig hoor ik om me heen: ‘Ik moet weg, want ik heb vanavond dienst’.

Het AD-artikel De lessen van Mies, met daarin veel meer reacties van tv-prominenten op het overlijden van Mies Bouwman, kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen