Gijs van Dam heeft de draad weer opgepakt

Tv-producent Gijs van Dam, slachtoffer van beschuldiging van verkrachting door tv-maker Jelle Brandt Corstius, heeft de draad inmiddels weer een beetje opgepakt. Dat zegt zijn advocaat Peter Plasman vandaag in De Telegraaf. Brand Corstius meent dat Van Dam hem in 2002 oraal verkracht heeft, na een borrel bij het programma Villa BvD. Van Dam was destijds 25 jaar, Brandt Corstius 24 jaar. Van Dams juridische strijd leidt vandaag tot een zitting bij de Raad voor de Journalistiek.

De beschuldiging van Brandt Corstius, wiens verhaal inmiddels door veel mensen in twijfel wordt getrokken, heeft voor Van Dam enorm vervelende consequenties. Zo gaan de Beeld en Geluid Awards volgende maand niet door omdat zijn bedrijf de producent in.

De schade is groot voor Van Dam, al voelt hij zich niet meer zo beroerd als in oktober, toen Corstius zijn beschuldigingen uitte, aldus Plasman. “Het gaat inmiddels wat beter met hem.

Hoe vergaat het Van Dam nu? “Hij heeft de draad weer opgepakt en is ook weer aan het werk. Maar het zal duidelijk zijn dat de zaak een enorme impact op zijn leven heeft gehad en nog steeds heeft.

Het Telegraaf-artikel ‘EERSTE RONDE in zaak Gijs en Jelle’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: ‘Beschuldiging zal Gijs van Dam altijd achtervolgen’ (28 november 2017)

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen