Gegevens honderden BN’ers gelekt via Edwin Smulders

Door een fout van paparazzo Edwin Smulders en zijn vader Peter zijn de privégegevens van honderden bekende Nederlanders gelekt. Het gaat om telefoonnummers en woonadressen van onder andere Gordon, prinses Christina en Daphne Deckers. Dat meldt RTL Nieuws zojuist. Een anonieme tipgever tipte RTL dat de server van de familie Smulders, waar hun website en foto’s op staan, niet beveiligd was met een wachtwoord. Daardoor was alles op die server openbaar.

Smulders synchroniseerde privé-informatie van honderden BN’ers met een onbeveiligde server: van telefoonnummers tot woonadressen, van e-mailadressen tot kentekenplaten en de namen van partners en kinderen. Het gaat om 419 personen, waarvan het grootste deel BN’er, aldus RTL.

De paparazzi troffen ook zichzelf. “Op de server van Smulders was ook een bestand met gebruikersnamen en wachtwoorden te vinden die toegang gaven tot onder andere hun e-mail en website“, aldus RTL.

Bizar genoeg reageren zowel Edwin als Peter Smulders laconiek op het datalek. “Ik heb er geen verstand van en dat wil ik graag zo houden“, aldus vader Smulders, die zijn hostingpartij het gat heeft laten dichten.

Vindt hij het dan niet erg dat er gegevens van BN’ers zijn gelekt? “Ik heb het liever over dat RTL mijn foto’s zonder toestemming gebruikt.

Het artikel over de onthulling van RTL Nieuws kunt u hier lezen: Privégegevens honderden BN’ers op straat door lek showbizzfotografen. Het artikel is door RTL Nieuws gepusht naar gebruikers van de app.

Lees ook: Edwin Smulders kent kentekens BN’ers uit zijn hoofd (december 2017)

Foto: NTR

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen