Frans Bauer in nieuwe NPO-show op reis met Mariska

Terwijl de storm van kritiek op zijn inhoudsloze Curling Quiz nog maar net is gaan liggen, kondigt de Avrotros vandaag de nieuwste NPO-reisshow van Frans Bauer aan: Frans Bauer in Amerika. In acht afleveringen is te zien hoe hij met zijn vrouw Mariska geniet van een reis in de VS. Dat heeft de omroep laten weten. De Avrotros noemt in het persbericht direct de diepere laag. “Ze leren er meer over de cultuur en staan stil bij een aantal belangrijke momenten in de Amerikaanse geschiedenis.

Frans en Mariska bezoeken op kosten van de belastingbetaler steden als Memphis, New Orleans en natuurlijk New York. “Daar hebben ze bijzondere ontmoetingen met zowel beroemdheden als met ‘de gewone Amerikaan’.

Voor volkszanger Frans is dit een droom die uitkomt. “In zijn jeugd is Frans geïnspireerd geraakt door grootheden als Elvis Presley en bokslegende Chuck Wepner, ‘de echte Rocky’. Voor Frans is het dan ook een droom om Chuck Wepner te ontmoeten en om naar de plaats te gaan waar Elvis Presley vanaf zijn tienerjaren woonde.

Daarnaast speken Frans en Mariska ook gewone Amerikanen onder wie een aantal inwoners van New Orleans die na de orkaan Katrina alles zijn kwijtgeraakt, maar toch de kracht en de dromen hebben om opnieuw te beginnen.

En in New York krijgt het echtpaar een rondleiding van Max Westerman die hen alles vertelt over deze beroemde stad en de link met Nederland.

Frans Bauer in Amerika is vanaf zaterdag 17 maart te zien bij Avrotros op NPO 1.

Een voorproefje:

Foto: Avrotros

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen