Frank Evenblij wil Studio Sportwinter kapen

Frank Evenblij denkt dat het een leuk idee was geweest als hij en zijn Bureau Sport-collega Erik Dijkstra de avondtalkshow over de Olympische Spelen hadden gepresenteerd op NPO 1. Dat zegt hij vandaag in het AD. De huidige talkshow NOS Studio Sportwinter die elke avond na het Achtuurjournaal te zien is wordt vandaag in het AD compleet afgeslacht door deskundigen omdat het sfeerloos zou zijn en niets zou toevoegen. Evenblij kan zich wel een beetje vinden in die kritiek.

Evenblij vindt dat de NOS zich wel héél erg veel toeëigent. “Zo’n talkshow lijkt automatisch door de NOS te worden ingevuld. Het is misschien interessant daar een andere omroep als BNNVARA op te zetten. Dan is het misschien wat minder formeel journalistiek en wat meer amusement.”

Ook Evenblij vindt de huidige talkshow een beetje saai. “Henry Schut is een zeer vakkundig presentator, maar niet bepaald amusement. Misschien wel wat vlak zelfs. Of zoals collega Dijkstra laatst zei: ‘Mart Smeets is een glas rode wijn. Daar heb je misschien niet elke dag zin in, maar je hebt met hem elke dag wel een ándere rode wijn’. Henry Schut is…meer een glaasje water.

Zelf verdedigt de NOS het programma én het feit dat Studio Sportwinter nu een half miljoen kijkers trekt dan vier jaar geleden. Maarten Nooter, hoofd sport bij NOS Televisie, benadrukt: “Het belangrijkste verschil met vier jaar geleden is dat de live sportuitzending afliep om kwart over acht. Dan kreeg je direct daar achteraan Studio Sportwinter.”

Nu stopt het livegedeelte om een uur of drie en hebben we nog uren te gaan voordat Studio Sportwinter begint. Daartussen heb je dan het samenvattingsprogramma, De Wereld Draait Door en het Journaal waarin het ook over de Spelen gaat.”

Nooter is ‘zeer tevreden’ over de kijkcijfers én de inhoud van het programma. Hij houdt Studio Sportwinter dan ook graag in huis.

Het AD-artikel ‘Geen goud voor Studio Sportwinter’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen