FD vindt volledig witte redactie soms ‘ook wel prettig’

Het Financieele Dagblad beseft zich dat zijn redactie eigenlijk veel te wit is – er werken louter blanke mensen – maar zo’n homogene groep medewerkers is ook wel eens prettig. Dat meldt de krant in het artikel ‘Het witte ongemak van de FD-redactie’. De sfeer op de redactie is goed omdat de mensen een soortgelijke achtergrond hebben, aldus het FD. “We begrijpen elkaar, en misschien is het ook wel prettig dat wij niet bang hoeven te zijn dat bepaalde grappen verkeerd kunnen vallen“, aldus de krant.

Het dagblad vervolgt: “ Culturele spanningen zijn niet aan de orde en op een redactieborrel met bier en bitterballen zijn het alleen de bob en een enkele zwangere die een frisje bestellen.”

Desondanks is het FD ‘ervan overtuigd dat de kwaliteit van de journalistiek omhoog gaat als redacties cultureel diverser zijn samengesteld’. “Natuurlijk is het een slecht teken dat wij eenkleurig zijn. De samenstelling van onze samenleving verkleurt in rap tempo, en dus ook het personeelsbestand van de bedrijven waar wij veel over schrijven. Dat is een feit.

De redactie moet dus gekleurder, vindt het FD. Wel is het volgens de krant erg lastig om niet-westerse mensen aan te trekken. Ze gaat zich inzetten om personeel te werven buiten ‘de gebruikelijke netwerken’. Bijvoorbeeld: “Op bezoek gaan bij Marokkaanse en Turkse studentenverenigingen.

Niets doen is in elk geval geen optie.

Het FD-artikel ‘Het witte ongemak van de FD-redactie’ kunt u lezen op de FD-site.

Foto: FD

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen