‘Erik Dijkstra wordt nieuwe host Per Seconde Wijzer’

Erik Dijkstra, bekend van programma’s als Bureau Sport en De Wereld Draait Door, is de beoogde nieuwe presentator van Per Seconde Wijzer. Hij heeft al een proefaflevering opgenomen. Dat vertellen ingewijden aan het AD, zo meldt het dagblad. De uitzendende omroep BNNVARA laat desgevraagd weten ‘in de pilot-fase nooit uitspraken te doen over wie wel of niet een test doet’ en Erik Dijkstra zegt in de krant: “Ik kan daar niets over zeggen, daarvoor moet je bij BNNVARA zijn.”

Eind januari bereikte Nederland het onthutsende nieuws dat Kees Driehuis na 29 jaar stopt met de presentatie van het quizprogramma op NPO 2. Op 1 maart is zijn allerlaatste aflevering.

Driehuis nam onlangs formeel afscheid van BNNVARA vanwege de pensioengerechtigde leeftijd. Zelf had hij nog graag doorgegaan, onthulde hij onlangs bij Omroep MAX. “De omroep heeft de behoefte een nieuwe generatie de kans te geven, zoals dat formeel klinkt. Dat snap ik ook best, maar als je het al 29 jaar presenteert is het wel wat zuur. Ik had het nog wel een paar jaar gedaan.

Dat het programma doorgaat zonder hem, was al bekend. “Zodra bekend is wie vanaf het najaar van 2018 de presentatie van Per Seconde Wijzer gaat overnemen, laat BNNVARA dat weten“, meldde de omroep eerder.

Die opvolger wordt volgens het AD dus ‘hoogstwaarschijnlijk’ Erik Dijkstra. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is komend najaar op NPO 2.

Foto: BNNVARA, Frank Ruiter

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen