Erik de Zwart trots op binnenhalen FM-frequentie 538

Erik de Zwart ziet het binnenhalen van de FM-frequentie voor ’s lands grootste commerciële zender Radio 538 als de grootste prestatie uit zijn professionele leven. Dat laat hij weten in weekblad Story. Radio 538 werd in 1992 opgericht door Lex Harding, een goede vriend van De Zwart. Gevraagd naar de grootste prestatie uit zijn leven, antwoordt de radio-dj: “Het bezorgen van de FM-frequentie aan Radio 538. Dat is heel belangrijk geweest: ze zijn het grootste radiostation geworden.”

Met Lex Harding beleefde De Zwart niet alleen professioneel mooie avonturen, maar ook privégebied. Dat laat hij weten als hij gevraagd wordt naar wat het avontuurlijkste moment van zijn leven is: “De bijzondere reizen, zoals naar Afrika en Borneo, die ik samen met Lex Harding heb gemaakt.”

De radiowereld is één grote slangenkuil. Zelf heeft De Zwart hier en daar ook wat vervelende incidenten meegemaakt. “Ik heb een zwarte lijst met een paar namen. Je komt daar niet zo snel op. Maar als het eenmaal gebeurt, dan ben ik helemaal klaar met je en kom je er ook nooit meer af.”

Toch drukt het geen stempel op zijn leven. Die geeft hij ‘een dikke tien’. “Ik heb een geweldig leven en heb nergens spijt van.”

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen