Erben begrijpt dat Eurosport tien kilometer te lang vindt

Erben Wennemars, oud-schaatsheld, heeft er begrip voor dat sportzender Eurosport anno 2018 niet meer integraal de tien kilometer van het schaatsen uitzendt. Dat zegt hij in de VARAgids. De kijker kan het in deze snelle tijden niet meer aan om de hele tien kilometer uit te zitten, denkt ook Wennemars. “Prima. Dat snap ik ook wel. Het ís ook een andere tijd. De aandachtsspanne is veranderd. Maar het zegt niks over de sport zelf en over het niveau waarop de sport bedreven wordt.”

De sport verandert niet, maar het kijkgedrag, aldus Wennemars. “Ik snap dat mensen niet meer urenlang naar de tien kilometer willen kijken, maar wel naar darts, waar elke vijf seconden een moment van beslissing is.”

De tien kilometer is niet zo prikkelend, legt hij uit. “Als op de tien kilometer iemand een enorme voorsprong heeft, dan wint diegene gewoon. Dat weet je zeker. Hoe langer de afstand, hoe voorspelbaarder.”

Toch vindt Wennemars het onzin dat iemand als Özcan Akyol roept dat hij schaatsen geen sport vindt. “Dan heeft hij gewoon absoluut geen verstand van sport. Er zit misschien irritatie bij, omdat schaatsen zoveel aandacht krijgt en een nationale sport is. Schaatsen hoort bij onze cultuur, bij onze historie.

Het VARAgids-interview met Erben Wennemars kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen