Derk Bolt over komst Jetske: ‘Tja, NCRV bepaalt’

Derk Bolt lijkt er niet héél blij mee dat hij zijn KRO-NCRV-programma Spoorloos sinds kort moet delen met een tweede presentator: Jetske van den Elsen. Dat laat hij blijken in gesprek met de Weekend. Spoorloos en Derk Bolt zijn afkomstig van de KRO, maar door de toevoeging van Van den Elsen is het nu ook een beetje meer NCRV. En dat is voor Bolt best wel even wennen. “Het wordt wel anders door de komst van Jetske van den Elsen. Een nieuw gezicht, zij gaat ook op pad.”

Bolt benadrukt dat vernieuwing niet nodig was voor de kijkcijfers, want die zijn nog altijd torenhoog. “Hoe lang ik het ook doe en met hoeveel succes, het is de NCRV die bepaalt hoe het programma eruitziet. Ach, als ik mijn reisjes maar kan blijven doen. En anders ga ik weer nieuwe plannen maken.”

Wat niet veel mensen weten is dat Bolt ook het brein is achter de Omroep MAX-hit We Zijn Er Bijna. “Bij de NCRV heette dat destijds Gezellig Naar. De NCRV is er echter mee gestopt omdat ze meer inhoudelijke programma’s wilden hebben. Nou, Omroep MAX is er volgens mij maar wat blij mee. En Martine van Os heeft er een heerlijk programma aan om te presenteren, en ze doet dat prima. En ik heb nog wel een paar ideetjes.

Mocht Bolt helemaal uit Spoorloos verdreven worden, dan wil hij meer tijd spenderen in zijn huis in Spanje. “Daar kom ik nu met al dat Spoorloos-werk veel te weinig aan toe. Misschien dat het dit jaar wél gaat lukken.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen