CDA-minister Hugo de Jonge verbijstert Eva Jinek

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid wist Eva Jinek vrijdag in haar talkshow te verbijsteren door te onthullen hoe hij aan zijn energieke voorkomen komt. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Jinek las onlangs in de krant een treffende omschrijving van de minister. “Geen minister in Rutte III die zo monter en uitgeslapen oogt als Hugo de Jonge. Het lijkt iedere dag weer alsof de CDA’er net is teruggekomen van een lange strandvakantie“, zo was te lezen in de Volkskrant.

De talkshowkoningin confronteerde De Jonge ermee en vroeg aan hem: “Hoe doet u dat?

Vervolgens kwam zijn verrassende antwoord. “Een bekentenis op de late avond kan wel. Ik ga af en toe, zo nu en dan, of misschien wel om de week eigenlijk, even naar de zonnebank omdat je anders zou zeggen: wat zie je er beroerd uit.”

Het is algemeen bekend dat de zonnebank kan bijdragen aan de ontwikkeling van huidkanker. “Een minister van Volksgezondheid onder de zonnebank…“, sprak een zeer verbaasde Jinek dan ook.

De Jonge verdedigde zich: “Als ze drie keer op een dag tegen je zeggen: ‘Wat zie je er beroerd uit’, dan ga je je ook zo voelen. Dus ik dacht: dat kun je maar beter voor zijn. Nu weet je alle geheimen.”

Lees ook: ‘Minister verdedigde roken gewoon op televisie!’ (februari 2018)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen