Boze Wolff zegt alle interviews af na College Tour

Michael Wolff, auteur van de wereldwijde bestseller Fire & Fury over Donald Trump, is zó boos over de opnames van de Twan Huys-show College Tour dat hij al zijn interviewafspraken met de Nederlandse media heeft afgezegd. Dat meldt Het Parool, dat ook is afgezegd. Wolff ergerde zich vooral aan vragen over het door Wolff zelf in de wereld geholpen gerucht dat Trump een verhouding heeft met Nikki Haley, de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, aldus Parool.

Dat gerucht hielp Wolff vorige maand zelf de wereld in op de Amerikaanse televisie. Hij durfde het echter niet knip en klaar te zeggen uit angst voor een juridische procedure. Die tv-uitspraken werden vorige maand ook uitgebreid besproken door Twan Huys in De Wereld Draait Door.

Critici wantrouwen door deze uitspraken van Wolff zijn hele boek en daarom confronteerde Huys hem ermee. “Toen Huys erop doorging werd de stemming grimmiger“, weet Het Parool. “Wolff maakte een sneer over Huys’ interviewkwaliteiten. Even later beledigde hij een studente die hem verweet de reputatie van Haley te hebben beschadigd.”

Toen de vragen aanhielden bekende Wolff: “Ik weet niet of Donald Trump een affaire heeft met iemand. Dit is het laatste wat ik er over zeg.

Wolff bleef zitten, maar was vanaf dat moment heel kortaf, aldus de krant.

De College Tour met Michael Wolff is maandag om 21.00 uur te zien op NPO 2.

Foto: NTR, Roy Borghouts

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen