Bert Huisjes vreesde dat Mark Rutte zou afzeggen

WNL-baas Bert Huisjes vreesde ervoor dat Mark Rutte zijn tv-interview met Rick Nieman, dat zondagavond werd uitgezonden op NPO 1, zou afzeggen. Dat heeft de omroepbaas gezegd op NPO Radio 1. Huisjes had Rutte een persoonlijk interview, wars van de actualiteit, beloofd, maar toen kwam opeens het aftreden van zijn goede vriend Halbe Zijlstra. “Ik had het gesprek met Mark Rutte al langer staan. Ik was dus een beetje bang dat hij het afgelopen week zou afzeggen.

De omroepbaas wilde de man achter Rutte in beeld zien. “We hadden besproken dat we heel graag een groot persoonlijk gesprek met hem wilden doen. Eigenlijk niet eens zozeer gericht op de lokale verkiezingen, maar meer om echt eens een keer de stand van Nederland met hem door te nemen en zijn persoonlijke motieven en drijfveren.”

Maar toen kwam ineens de actualiteit. “Eigenlijk was het vertrek van Halbe Zijlstra bijna een spaak in het wiel. Uiteindelijk hebben we daar het eerste deel van het gesprek aan gewijd, omdat daar toch veel in zit van hoe hij in elkaar zit.”

Hij is heel loyaal aan mensen en werkt met mensen die een steunpilaar voor hem zijn. Ik vond dat hij er heel eerlijk en open over vertelde.”

Lees ook: Bert Huisjes verdedigt tutoyeren Mark Rutte (gisteren)

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen