Astrid Joosten verdient 175.000 euro per jaar

Astrid Joosten verdient 175.000 euro per jaar met haar werk bij BNNVARA. Daar komen haar schnabbels nog bovenop. Dat onthulde de presentatrice maandagavond in de slotaflevering van Wat Verdien Je?, die over salarissen in de media ging. Joosten blijft hiermee nét onder de balkenendenorm van 181.000 euro per jaar. “Ik zit onder de balkenendenorm. Ik ga ook met de billen bloot. Ik heb daar altijd onder gezeten. Er is in de pers weleens gesuggereerd van niet, maar het is wel zo.

Normaal gesproken mogen de panelleden na elke salarisonthulling zeggen wat ze ervan vinden, maar bij Joosten bleef het stil. Bert van der Veer noemde het salaris nog wel ‘netjes’. Daar gaf hij verder geen motivatie bij.

Ook de salarissen van andere tv-sterren werden besproken, zoals dat van Matthijs van Nieuwkerk (580.000 euro). “Wendy van Dijk schijnt 2 keer zo veel te verdienen als Matthijs van Nieuwkerk. Misschien wel 5 keer zo veel als jij“, zei beloningsexpert Kilian Wawoe tegen Joosten.

Andere salarissen die aan bod kwamen waren die van Jan Slagter (181.000 euro), Edwin Evers (‘naar verluidt iets met zes nullen), Giel Beelen (‘onbekritiseerd boven de balkenendenorm’) en Gerard Ekdom (‘bij de publieke omroep, dus lager’).

Ook de salarissen van Linda de Mol (‘iets met zes nullen’) en Erland Galjaard (‘iets met vijf nullen, we lezen wel eens dat het vier ton zou zijn’) kwamen aan bod.

Verder onthulden drie mediamensen hun salaris: freelancejournalist bij een regionale krant Britt van Uem krijgt zo’n 57,85 euro per artikel, regisseur Bert van der Veer verdient 7.000 euro per maand voor twee afleveringen van Jinek per week en BNR-radioverslaggever Harmen van der Veen krijgt 4.380 euro per maand.

Foto: BNNVARA, Nick van Ormondt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen