‘Anouk en Ilse krijgen geen ruimte om te zingen op tv’

Het is merkwaardig dat grote artiesten als Anouk en Ilse DeLange op de Nederlandse televisie helemaal geen podium hebben om op regelmatige basis hun nieuwe muziek te laten horen. Dat vindt zangeres Birgit Schuurman, laat ze weten in het AD. Muziek is en blijft een ondergeschoven kindje op televisie, vindt de zus van Katja Schuurman. “Er is op televisie nu heel weinig livemuziek. Het minuutje bij De Wereld Draait Door en iets bij RTL Late Night, dat is het wel. Zo zonde.”

Want wat zou het prachtig zijn om bijvoorbeeld Anouk of Ilse DeLange hun nummers, en dan juist die songs die je niet steeds op de radio hoort, live te horen spelen. Wanneer je daar nu naar zoekt, ben je aangewezen op bibberige live-filmpjes op YouTube“, vervolgt ze.

Het is als Nederlandse artiest niet makkelijk om een podium te krijgen, ook niet op de radio. Dat heeft Schuurman zelf aan den lijve ondervonden. Ze nam haar plaat Sticky Tales op met commercieel succes als drijfveer.

Ik heb te veel geluisterd naar adviezen van anderen. Werd er gezegd: ‘Die sound past goed bij 3FM’ of ‘Als je meer zo doet, heb je kans bij 538.’ Uiteindelijk ging het materiaal richting Gwen Stefani. Popachtig. Leuk hoor, maar ik onderdrukte mijn behoefte mooie pianoliedjes te maken.

Het AD-interview met Birgit Schuurman kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen