Annemarie van Gaal ziet liever Jinek dan Tan

Annemarie van Gaal kijkt op de late avond liever naar de talkshow van Eva Jinek dan naar die van Humberto Tan. Dat geeft de tv-persoonlijkheid aan in de VARAgids. Nieuwsprogramma’s als het Journaal zijn volgens Van Gaal niet meer van deze tijd, maar achtergronden zoals Jinek die biedt wél. “Als nieuwsbron heeft tv afgedaan. Je hebt alles natuurlijk al gehoord of gezien voor je de tv eens een keer aanzet. Daar zoek ik dan meer de duiding. Bij talkshows vooral, Eva Jinek is favoriet.

Haar Surinaamse man Rhandy Macnack legt uit waarom RTL Late Night geen favoriet is in hun huishouden: “Humberto Tan is minder de laatste tijd. Het is te vrolijk allemaal. Pauw en Jinek zijn ook luchtiger geworden maar het lijkt wel alsof bij RTL dat lichte nu domineert. Jammer, want Humberto is goed.

Verder is Van Gaal recentelijk abonnee geworden van Netflix. “Ik denk dat we de laatste in Nederland zijn daarmee. Maar we zijn er verslaafd aan geraakt. Het bekende riedeltje ’s avonds van ‘nog één aflevering dan’.

En wat vindt ze van de NPO? “Ik denk dat de NPO zichzelf in elk geval helemaal opnieuw moet uitvinden om klaar te zijn voor de toekomst. Minder programma’s, meer verdieping. En geen reclameblokken. Helemaal niet meer.

Het VARAgids-interview met Annemarie van Gaal kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen