Angelique Houtveen vindt lineaire tv lachwekkend

NPO 3FM-dj Angelique Houtveen (31) vindt de lineaire televisie lachwekkend achterhaald. Dat laat ze blijken in een interview met VARAgids. Houtveen vindt het tegenwoordig gewoon raar als ze ontdekt dat ze onbewust televisie zit te kijken. “Heel soms val ik nog in een film om halfnegen. Die blijf ik dan kijken tot het eerste reclameblok. Dan besef ik me weer: hé, ik kijk televisie. Even zien of die film niet ook op Netflix staat en dan kijk ik daar wel verder“, zegt de presentatrice van KRO-NCRV.

Lineair een film kijken is voor Houtveen een martelgang. “Vier keer acht minuten reclame uitzitten, dat kun je niet meer verwachten van mijn generatie.”

Bij Houtveen thuis wordt de tv vooral gebruikt als ‘achtergrondgeluid’, zegt ze. “Rond een uurtje of zeven kijk ik wat gerichter als De Wereld Draait Door begint. Daarna zie ik misschien nog het Journaal maar meestal haak ik daarna alweer af.

Laatst was Houtveen een paar dagen ziek en die bracht ze bij haar moeder door. Zij geniet wel van tv. “Ik merkte dat mijn moeder het echt leuk vond om te kijken terwijl ik alleen maar dacht: in deze tijd heb ik alweer een nieuwe Spotifyplaylist gemaakt, of had ik iets anders tofs kunnen doen. Generatiekloof? Ik denk het.

Van heel veel van dat soort programma’s vraag ik me af hoe lang ze nog bestaan.”

Een saillant detail is dat Houtveen zelf ook voor een lineaire zender werkt waarvan veel mensen zich afvragen hoe lang het nog bestaat.

Het VARAgids-interview met Angelique Houtveen kunt u lezen via Blendle.

Foto: Wessel de Groot, KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen