Angela de Jong wil niet in Ranking the Stars

Tv-criticus Angela de Jong van het AD wil niet meedoen aan de NPO 3-show Ranking the Stars, waarin BN’ers elkaar in de haren vliegen terwijl ze elkaar rangschikken. Dat heeft ze gezegd in het WNL-programma ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. De Jong verschijnt de laatste tijd regelmatig op tv, maar neemt niet élke uitnodiging aan, zegt ze. “Ik zou nooit mee willen doen aan Ranking the Stars en ook niet aan The Roast“, zegt ze over de tv-shows van BNNVARA en Comedy Central.

Deelname aan Ranking the Stars vereist dat je een bekende Nederlander bent. Dat is De Jong inmiddels. “Ik moet zeggen dat ik het zelf wel vind meevallen. Ik ben geen Linda de Mol of Matthijs van Nieuwkerk die niet over straat kan. Heel af en toe zie ik weleens iemand kijken of wijzen. Vandaag liep ik naar school om mijn dochter op te halen en toen zei iemand: ‘Hallo Angela!’ Dat is iemand die ik totaal niet kende.”

Het is niet zo dat De Jong nu vreest voor paparazzi. “Ik merk wel dat ik niet meer helemaal anoniem ben, maar ik kan me er nog goed voor afsluiten. Dan denk ik: ik loop nu in mijn oude verfbroek, ik moet verf hebben, dus ik ga gewoon over straat.”

Op de AD-redactie gaat iedereen nog om met De Jong alsof ze geen bekende Nederlander is. “Ik merk niet dat collega’s nu heel anders met mij omgaan. Bij het AD werken wel weer mensen die af en toe met hun hoofd op televisie zijn. Dat is in onze branche redelijk normaal, denk ik. Ik krijg niet ineens een voorkeursbehandeling of wat dan ook. Niemand betaalt mijn broodje tussen de middag in de kantine.

Krijgt ze sterrenbedragen betaald voor haar dagelijkse column in het AD? “Ik ben in vaste dienst, dus ik krijg niet per column betaald.

Even terug naar Ranking the Stars. Waar zou ze het meest vrezen? Grapjes over de ‘grootste misvatting’ over haar: “Dat ik een keiharde bitch ben.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen