Angela de Jong heeft drie televisies in huis

Tv-criticus Angela de Jong van het AD heeft drie televisies in huis. Dat heeft ze laten weten in een persoonlijk vraaggesprek met het radioprogramma ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. De Jong kijkt enorm veel televisie, maar het is niet zo dat ze daar alledrie haar televisies voor inzet, geeft ze aan. Haar twee kinderen hebben ieder hun eigen televisie en de tv-kenner gebruikt de centrale televisie in haar huishouden. “We hebben er dus eigenlijk maar één. Arme man, hè, van mij?“, legt ze uit.

Hoe lang per dag kijkt De Jong eigenlijk televisie? “Het varieert heel erg, maar grofweg begin ik zo’n beetje rond vijf uur met Tijd voor MAX en dat gaat dan door tot aan de laatste talkshow, en soms nog iets erna in de herhaling. Als ik mijn stukje ’s ochtends tik, dan staat mijn televisie weer aan.

Vinden haar kinderen het niet een beetje maf dat ze zo’n coach potato is? “Ze zijn niet anders gewend. Ik vond televisie altijd al heel erg leuk. Hij stond altijd al heel vaak aan, dus ze weten niet anders.

Haar kinderen dreigen inmiddels ook vierkante ogen te krijgen. “Ik kan het wel verbieden, maar ze zeggen: ‘Mama doet het zelf ook.’ Al zitten ze meer naar vloggers op YouTube te staren. Ze kijken ook Netflix.

De Jong kijkt niet televisie zoals andere mensen dat doen. Ze maakt namelijk constant aantekeningen. “Ik kijk gewoon televisie en heb af en toe een blocnote naast me liggen. Soms heb ik het niet, dan ben ik slordig en maak ik wat aantekeningen op mijn telefoon.

Tot slot laat De Jong weten dat ze niet heel gericht televisie kijkt. “Negen van de tien keer laat ik me verrassen door wat er komt. Ik hoef mijn stukje pas de andere ochtend te tikken. Dan heb je ook de mogelijkheid om iets terug te kijken.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen