Angela de Jong baalt soms van bekendheid

Tv-criticus Angela de Jong van het AD, die vorig jaar de populaire tv-show De Slimste Mens won, baalt soms behoorlijk van haar bekendheid. Dat heeft de krantendiva gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. De Jong was lange tijd alleen bekend bij de lezers van het AD, maar is vorig jaar uitgegroeid tot een bekende Nederlander van formaat. Maar er is een keerzijde. “Als ik met mijn kinderen bij de McDonald’s zit, dan vind ik het niet heel leuk als ik word herkend“, zegt ze.

Om die reden wil De Jong al niet meer graag naar McDonald’s. “Ik zit weleens met mijn kinderen bij de McDonald’s. Pas dacht ik: ik ben moe en ik heb geen zin om daar op mijn telefoon te zitten terwijl ik wacht tot mijn drie kinderen hun hamburger op hebben. Dan doe ik het maar even niet om die reden. Verder kijken mensen soms of roepen ze wat, of ze denken: waarom roepen ze naar die vrouw, want ik ken haar niet? Alles is prima.”

Het lijkt de laatste tijd wel of Angela de Jong in íeder tv-programma zit. “Niet overal. Ik heb er ook wel zelf zeggenschap in waar ik ga zitten. Ik ga niet overal zitten, maar het AD wil graag dat zijn geluid op zo veel mogelijk plekken te horen is. Tegenwoordig gaat het ook om de zichtbaarheid in andere media.”

Vindt ze al die media-optredens erg? “Ik vind het heel leuk, anders had ik het niet gedaan. Ik merk ook dat heel veel mensen het leuk vinden dat er weer eens iemand in de media is die wat andere dingen roept dan de usual suspects die je overal ziet. Ik word gewaardeerd. Ik word ook gehaat, maar er zijn ook mensen die het heel fijn vinden.”

Is het eigenlijk niet gek dat iemand die kritisch over tv moet schrijven steeds in allerlei programma’s zit? “Het is heel logisch dat als je iemand over tv wil laten praten in een programma of de radio dat je daar mensen voor uitnodigt die daar hun beroep van hebben gemaakt om daar iets van te vinden.”

Wat voor mij heel belangrijk is om ja te zeggen, is omdat ik het leuk vind om achter de schermen te kijken. Ik leer daarvan.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen