‘Adverteerdersbellers’ nopen GeenStijl tot betaaloptie

De bekende opiniesite GeenStijl lanceert een betaaloptie om zich onder meer te weren tegen ‘adverteerdersbellers’, linkse mensen die oproepen tot een boycot na publicaties die hen niet welgevallig zijn. Dat laat het weblog weten. Voor 1,99 euro per maand krijgt men toegang tot een advertentievrij GeenStijl en een nog te bouwen VPN-service. “We willen ons beter wapenen tegen aanvallen van buitenaf – of dat nou door adverteerdersbellers of vanuit overheden is.

Het is typisch iets van deze tijd om adverteerders op te roepen tot het boycotten van een medium als er op dat medium iets is verschenen waarmee men het oneens is. “Het manifest van de adverteerdersbellers bewees vorig jaar dat het misschien wel meer dan ooit wij tegen hullie is, want van Volkskrant tot NRC, van BNNVARA tot de NOS en van GroenLinks tot D’66 kwam GeenStijl onder vuur.

De site plaatste de foto van een journaliste online met daarbij de zin: ‘Zou u haar doen? Graag alleen antwoorden met seksistische complimentjes’. GeenStijl noemt dat nu ‘een slechte grap, door hullie hoog opgestookt met de brandstof van jarenlang opgebouwde rancune tegen die hufters van het roze blog’.

Adverteerders zitten niet op slechte publiciteit te wachten. “Begrijpelijkerwijs willen adverteerders, met hun nogal panische drang naar brand safety en een ophefloos imago, niet gevangen zitten tussen het roze blog & hun haters. De laffe aanval van de agressieve amazones van afgelopen jaar wisten we af te wenden, maar het deed ons des te meer beseffen dat onafhankelijkheid op internet niet gratis is, en al helemaal niet goedkoop.”

GeenStijl vreest, net als Arjen Lubach (zoals hij onlangs in Zondag Met Lubach liet blijken), dat het in 2018 alleen maar erger wordt met censuur. “Daar moeten we ontzettend beducht voor zijn. Daar moeten we ons tegen wapenen. Daarom moeten we onze onafhankelijkheid beschermen.

Het artikel over de nieuwe betaaloptie kunt u lezen op GeenStijl.nl.

Foto: GeenStijl

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen