‘Aanslag op Televizier-gala zou Hilversum platleggen’

Het enige showbizzevenement dat standaard extra beveiligd wordt is het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala, omdat de gevolgen van een eventuele aanslag daar gigantisch zouden zijn. Dat schrijft weekblad Story in een artikel over de veiligheid van tv-opnames. Het gala van Televizier is hét feest waar vrijwel alle presentatoren, presentatrices en producers uit de Nederlandse tv-wereld bij aanwezig zijn. Ook mediatycoon John de Mol heeft er regelmatig zijn opwachting gemaakt.

Frank Schmitt van FS4 Security, een beveiligingsbedrijf dat veel voor de entertainmentbranche werkt, begrijpt wel dat het Televizier-gala zo goed beveiligd wordt. “Bij een aanslag zou de tv-wereld aanzienlijke schade toegebracht worden. Op die avond is er dan ook sprake van een verhoogde inzet van beveiliging en extra toezicht van politie.”

Het artikel van de Story focust zich op hoe veilig tv-opnames van grote shows als The Voice of Holland zijn. Daar deed John de Mol onlangs toevallig een uitspraak over; hij hekelt het feit dat het Media Park voor iedereen toegankelijk is.

De Story vraagt naar de mening van RTL. Volgens de zender is het publiek van The Voice veilig. “De beveiliging van de liveshows van RTL is heel goed geregeld. Vanwege veiligheidsredenen doen wij geen inhoudelijke uitspraken over hoe dat gebeurt.

Is RTL niet bang voor een eventuele terroristische aanslag bij een tv-show, zoals daar in Engeland voor wordt gevreesd? “RTL heeft geregeld contact met de politie over het dreigingsniveau in Nederland en past de beveiliging daar indien nodig op aan.

Het Story-artikel Hoeveel gevaar lopen Martijn en Wendy?! kunt u lezen via Blendle.

Foto: Michel Schnater, Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen